Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εξελέγησαν οι 14 αντιπρόεδροι, για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ποιοι είναι και από ποια πολιτικά κόμματα προέρχονται
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε σήμερα με μυστική ψηφοφορία τους 14 αντιπροέδρους του, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Μεταξύ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξελέγησαν σήμερα, οι τέσσερεις ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πέντε στους Σοσιαλιστές, δύο στην κεντροδεξιά παράταξη των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ένας στους Φιλελεύθερους, ένας στους Σοσιαλιστές και ένας στην Αριστερά.
Ποιοι είναι – Τα ονόματα
Συγκεκριμένα, οι 14 Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σειρά αριθμών ψήφων, είναι οι εξής:
- Σαμπίν Βερχέγιεν (ΕΛΚ, Γερμανία)
- Έβα Κοπας (ΕΛΚ, Πολωνία)
- Εστέμπαν Γκονζάλες Πονς (ΕΛΚ, Ισπανία)
- Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές, Γερμανία)
- Πίνα Πιτσιέρνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία)
- Βίκτορ Νεγκρέσκου (Σοσιαλιστές, Ρουμανία)
- Μάρτιν Χόχσικ (ΕΛΚ, Σλοβακία)\
- Κριστέλ Σχαλντεμόζε (Σοσιαλιστές, Δανία)
- Γιαβί Λόπεζ (Σοσιαλιστές, Ισπανία)
- Σοφί Βιλμές (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο)
- Νικολάε Στεφανούτα (Πράσινοι, Ρουμανία)
- Αντονέλα Σμπέρνα (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Ιταλία)
- Ρομπερτς Τζίλε (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Λετονία)
- Γιούνους Ομάρχεε (Αριστερά, Γαλλία)
Πρόεδρος η Ρομπέρτα Μέτσολα
Την ίδια ώρα, η δεύτερη αντιπρόεδρος της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα, ύστερα από την ψηφοφορία, ανέλαβε την Προεδρία του Κοινοβουλίου.
Υποψήφιες για την Προεδρία του ΕΚ ήταν η Ρομπέρτα Μέτσολα –προερχόμενη από το ΕΛΚ– και η Irene Montero, προερχόμενη από την Αριστερά. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας οι δύο υποψήφιες απηύθυναν σύντομες ομιλίες στην ολομέλεια. Στη συνέχεια, οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν και εξέλεξαν εκ νέου τη Ρομπέρτα Μέτσολα ως πρόεδρο του Σώματος.
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-136x85.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442