Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Τέξας άνοιξε η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κόπα Αμέρικα. Το Εκουαδόρ αποδείχτηκε σκληρό… καρύδι για την Αργεντινή, η οποία χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, με τον γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες να σταματάει δυο φορές τους αντιπάλους τους, στη «ρώσικη ρουλέτα».
Οι παίκτες του Εκουαδόρ θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και, στα πρώτα λεπτά, απείλησαν με τους Μόισες Καϊσέδο και Σαρμιέντο, όμως, ο Μαρτίνες φρόντισε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Η Αργεντινή άρχισε να πιέζει, να ανεβάζει την απόδοσή της και, στο 35ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Μέσι, η μπάλα έφτασε στον ΜακΆλιστερ και αυτός έδωσε την ασίστ στον Λισάντρο Μαρτίνες για το πρώτο του γκολ, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς καμία αξιόλογη φάση, μπροστά στις δυο εστίες, ώσπου το Εκουαδόρ κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Ντε Πολ. Στο 62′, ο Βαλένσια ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και το 1-0 υπέρ της Αργεντινής παρέμεινε. Τελικά, το Εκουαδόρ βρήκε γκολ ισοφάρισης, όταν στο 90’+2′, ο Κέβιν Ροντρίγκες με κεφαλιά, από σέντρα του Γεμπόα, έκανε το 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, με εκτέλεση αλα Πανένκα, όμως, στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος πορτιέρε απέκρουσε τα δυο πρώτα πέναλτι του Εκουαδόρ, οι συμπαίκτες του ευστόχησαν και, με τον Οταμέντι να διαμορφώνει το τελικό 4-2, η Αργεντινή θα παίξει στα ημιτελικά του Copa America, για να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του CEV Cup. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 6HD.
Θέλοντας να «αποζημιώσουν» τους 374 οπαδούς που ταξίδεψαν στον Αρκτικό Κύκλο για να δουν την άθλια εμφάνιση κόντρα στη Μπόντο/Γκλιμτ οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα καλύψουν τα έξοδα των εισιτηρίων.
Ο μεγάλος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει την πρεμιέρα του για το νέο έτος στην ημερίδα της Παιανίας το προσεχές Σάββατο 24 Ιανουαρίου.