Ιράν: Ενήμερος ο Μπάιντεν για το ελικόπτερο του Ραϊσί – Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, λέει ο Μισέλ
Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την αναγκαστική προσγείωση του Ιρανού Προέδρου - Η αντίδραση του Σ. Μισέλ
Ενημερώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για τις εξελίξεις με το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο Πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Το εν λόγω ελικόπτερο μετέφερε τους δύο άνδρες όταν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε επαρχία του Αζερμπαϊτζαν, το οποίο είχαν επισκεφθεί νωρίτερα σήμερα για τα εγκαίνια ενός φράγματος.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι του Ιράν.
Αντίδραση και από τις Βρυξέλλες
«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της Ε.Ε. παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρει σε ανάρτησή του για το περιστατικό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Following closely reports that the helicopter carrying the Iranian President and the foreign minister has been forced to land unexpectedly and their condition not yet clear.
Following closely reports that the helicopter carrying the Iranian President and the foreign minister has been forced to land unexpectedly and their condition not yet clear.
Together with EU member states and partners, we are monitoring the situation closely.
— Charles Michel (@CharlesMichel) May 19, 2024
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442