Τέμπη – Ξεσπά ο πατέρας του Γεράσιμου: «Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο»
Ο πατέρας του 20χρονου Γεράσιμου του μοναδικού επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη μίλησε για την τραγωδία
Ο πατέρας του μοναδικού επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας 56 στα Τέμπη, μιλώντας στο στην εκδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Τέμπη 2023-2024. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» και έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 2023», πολίτες του Βόλου, των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΠΘ, του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΠΘ, του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΠΘ και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ.
«Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι και εκείνη την ώρα έλεγα να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη ή να βάλω μία φόρμα και να τον πάω στο τρένο. Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο στον προορισμό του επέλεξα το δεύτερο. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό», ανέφερε ο Διονύσης Γεωργιάδης.
«Αν γνωρίζαμε ότι ήταν επικίνδυνα…»
«Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο. Το τρένο το προλάβαμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τραίνα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Γεράσιμος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ακόμη. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζών από το βαγόνι 1 που κάηκε ολοσχερώς στη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, που αφαίρεσε τη ζωή σε 57 άτομα.
Εκ μέρους του Συλλόγου των Τεμπών μίλησε η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού και η Ελένη Βασάρα.
- Έρευνα: Πόσα χρόνια χρειάζεται να αποταμιεύει ο μέσος εργαζόμενος για να γίνει πλούσιος;
- BHMAGAZINO: Το τελευταίο τεύχος της χρονιάς έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συντριβή αεροσκάφος στην Τουρκία: Βρέθηκε το μαύρο κουτί και η συσκευή καταγραφής ήχου – Ανάμεσα στα ονόματα και ένα ελληνικό
- «Είναι ένα… δεκάρι σε όλα ο Μεντιλίμπαρ» – Η αποθέωση στην Ισπανία, οι εξαιρετικές προπονήσεις και οι… τούμπες
- Χάρολντ Πίντερ: Το κλειδί για την ανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
- Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες αντιβιοτικού φαρμάκου
- Οι Ιταλοί επιμένουν: «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 7 εκατ. ευρώ για Μανδά» (pic)
- Η Κέιτ Χάντσον «έριξε πόρτα» στον Spider-Man το 2002 και δεν το έχει μετανιώσει έως σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442