Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε στο Μόναχο, όμως πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπάγερν και πλέον είναι αγκαλιά με τη δεύτερη θέση στα Play off και το πλεονέκτημα έδρας, που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο Final Four.
Οι πράσινοι αν και τα χρειάστηκαν, πήραν αυτό που ήθελαν και αν κερδίσουν την Άλμπα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα τερματίσουν δεύτεροι. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρία σενάρια που μπορούν να φέρουν τον Παναθηναϊκό μακριά από τη δεύτερη θέση και να τον… ρίξουν σε μία μεγαλειώδη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στην κατάταξη, σε μία τριπλή ισοβαθμία με την Μονακό και την Μπαρτσελόνα που τον ευνοεί. Κι αν δεν υπήρχε 34η αγωνιστική, τότε οι «πράσινοι» θα αντιμετώπιζαν την πρώτη ομάδα που θα προέκυπτε από τα Play In, σε μία διαδικασία που θα μετέχουν η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μπασκόνια, η Βίρτους Μπολόνια και μία εκ των Εφές, Παρτιζάν ή Μιλάνο.
Ο Ολυμπιακός με το ρεκόρ του στο 21-12 είναι πέμπτος αυτή τη στιγμή και αν ολοκληρωνόταν σήμερα η κανονική διάρκεια θα έπαιζε με τον τέταρτο έχοντας μειονέκτημα έδρας. Και αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη θέση είναι η Μπαρτσελόνα.
Τα σενάρια για ντέρμπι…
Από εκεί και πέρα, μία ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα μπορεί να φέρει ένα ντέρμπι «αιωνίων» στα play off. Μόνο έτσι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και εφόσον γίνεται τα σενάρια για να συναντηθούν είναι δύο.
Το πρώτο σενάριο είναι να ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα, ο Ολυμπιακός να κερδίσει στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε και οι Μονακό και Μπαρτσελόνα να κάνουν το καθήκον τους και να νικήσουν Μπάγερν και Βιλερμπάν. Σε αυτό το σενάριο ο Ολυμπιακός θα είναι 4ος και ο Παναθηναϊκός 5ος.
Στο δεύτερο σενάριο αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από την Άλμπα και ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ στο ΣΕΦ και κερδίσει η Μπαρτσελόνα στη Γαλλία τη Βιλερμπάν, αλλά η Μονακό ηττηθεί στο Πριγκιπάτο από την Μπάγερν τότε ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα παίξει με τον Ολυμπιακό, που θα έχει τερματίσει στην 3η θέση.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....