Ουκρανία: Ο Μακρόν θα συνεδριάσει με τους επικεφαλής των κομμάτων της Γαλλίας
Η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τους επικεφαλής των κομμάτων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην Ουκρανία, θα πραγματοποιηθεί πριν τη συζήτηση στο κοινοβούλιο της υποστήριξης του Κιέβου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Johanna Geron) θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στο Ελιζέ για να συζητήσει για «την κατάσταση στην Ουκρανία», έγινε γνωστό από την προεδρία και αρκετούς πολιτικούς ηγέτες.
Η συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 το πρωί, θα προηγηθεί της συζήτησης, μετά την οποία θα ακολουθήσει ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει στο κοινοβούλιο για το θέμα της υποστήριξης στο Κίεβο έπειτα από αίτημα του Μακρόν, της οποίας η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη.
Επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πρόταση αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η γαλλική αντιπολίτευση επέκρινε σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες θέσεις του αρχηγού του κράτους, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρέπει ν’ αποκλειστεί μελλοντικά μια πιθανή αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία.
Αρκετοί ευρωπαίοι σύμμαχοι της Γαλλίας όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την ιδέα της ανάπτυξης στρατιωτών στην Ουκρανία και ο ίδιος ο πρόεδρος παραδέχτηκε ότι αυτή η επιλογή δεν συγκεντρώνει τη «συναίνεση σήμερα».
Ωστόσο, δήλωσε ότι θα ήθελε ν’ αποκαταστήσει τη «στρατηγική ασάφεια», ώστε η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν να γνωρίζει πως οι σύμμαχοι του Κιέβου είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την ήττα της Μόσχας.
«Ανεύθυνη»
Ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας (ριζοσπαστική αριστερά) Ζαν-Λικ Μελανσόν κατήγγειλε μια «πολεμική λεκτική κλιμάκωση» και «ανεύθυνη», ενώ ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (ακροδεξιά) Ζορντάν Μπαρντελά κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν πως «χάνει την ψυχραιμία του».
Κρίνοντας επίσης ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα ήταν μια «τρέλα», ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ ζήτησε από τον πρόεδρο μια «συνάντηση με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων».
Ο πρόεδρος Μακρόν είχε ήδη καλέσει τους επικεφαλής των κομμάτων στο Ελιζέ μετά την πρωτοφανή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442