Βαρύ το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της Greek Mafia
Για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες.
Εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για την τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται μέλη της Greek Mafia.
Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το βαρύ κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα απολογηθούν τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αξιόποινες πράξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο συλληφθέντες ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια.
Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής προανακριτικής έρευνας οι δύο συλληφθέντες φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.
Δεν εμπλέκεται σε δολοφονίες ο τρίτος
Ο τρίτος συλληφθείς βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442