Ισραήλ: Ακυρώθηκαν οι δεύτερες συνομιλίες για απελευθέρωση των ομήρων από το πολεμικό συμβούλιο
Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει στον επικεφαλής της Μοσάντ να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Οι οικογένειες των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα απαίτησαν «να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις» από τον Νετανιάχου σχετικά με την απόφαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ να αναστείλει το προγραμματισμένο ταξίδι του επικεφαλής της Μοσάντ στο Κατάρ όπου επρόκειτο να διεξαγάγει συνομιλίες για μια δεύτερη συμφωνία για τους ομήρους.
Οι οικογένειες φέρονται να σοκαρίστηκαν από την αναφορά ότι το αίτημα του επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα να καταρτίσει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων απορρίφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και ζήτησαν επείγουσα ενημέρωση από την κυβέρνηση.
Το πολεμικό συμβούλιο δεν επέτρεψε στον Νταβίντ Μπαρνέα να μεταβεί στο Κατάρ
Στην απάντησή τους στην απόφαση, οι οικογένειες απαίτησαν «άμεσο τερματισμό του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις» και δήλωσαν ότι «έχουν φτάσει στα όριά τους με την αδιαφορία και τη στασιμότητα» σχετικά με αυτό που περιέγραψαν ως μια καθημερινή «ρωσική ρουλέτα στην οποία οι οικογένειες ενημερώνονται για τη δολοφονία ομήρων σε αιχμαλωσία».
Ο Μπάιντεν προς αμερικανοϊσραηλινούς: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση της οικογένειάς σας»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέβασε tweet από τον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας, όπου αναφέρονται τα εξής:
Μόλις κάθισα με τους αγαπημένους των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς για να ακούσω τις ιστορίες τους.
Τους διαβεβαίωσα ότι θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσω την απελευθέρωση των μελών των οικογενειών τους.
Και ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα.
I just sat down with the loved ones of Americans taken hostage by Hamas to hear their stories.
I reassured them that I will continue doing everything possible to secure the release of their family members.
And that we will not give up hope. pic.twitter.com/eZLrlW63LI
— President Biden (@POTUS) December 13, 2023
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της – «Ουδένα απειλεί»
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442