Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Χαμάς: Στο «φως» ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνάντηση ομήρων με Νετανιάχου

Ισραήλ – Χαμάς: Στο «φως» ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνάντηση ομήρων με Νετανιάχου

Είναι εμφανής η οργή των πρώην ομήρων και των συγγενών των αιχμαλώτων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του στρατού

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με απελευθερωμένους ομήρους και οικογένειες αιχμαλώτων, που κρατούνται ακόμα από τη Χαμάς, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ισραηλινό Ynet.

Από τις συνομιλίες, που διαρρέουν, είναι εμφανής η οργή των πρώην ομήρων και των συγγενών των αιχμαλώτων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του στρατού.

Όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι λένε ότι κινδύνευσαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και καταγγέλλουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι.

Μία γυναίκα που απελευθερώθηκε μαζί με τα παιδιά της αλλά χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος παραμένει αιχμάλωτος, ανέφερε ότι ελικόπτερο των IDF χτύπαγε προς τους ομήρους όταν η Χαμάς τους απήγαγε και τους μετέφερε προς τη Γάζα.

«Δεν υπάρχει καμία ζωή εδώ που να είναι πιο σημαντική από τις άλλες»

«Βρισκόμασταν σε μια κρυψώνα που βομβαρδίστηκε και έπρεπε να μας βγάλουν λαθραία έξω και τραυματιστήκαμε. Αυτό, εκτός από το ελικόπτερο που μας πυροβόλησε στο δρόμο προς τη Γάζα», ακούγεται να λέει η γυναίκα στο ηχητικό.

Και προσθέτει: «Δεν έχετε καμία πληροφορία. Το γεγονός ότι βομβαρδιστήκαμε, το γεγονός ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα για το πού βρισκόμασταν. Ισχυρίζεστε ότι υπάρχουν πληροφορίες. Αλλά το γεγονός είναι ότι μας βομβαρδίζουν. Ο σύζυγός μου χωρίστηκε από εμάς τρεις ημέρες πριν επιστρέψουμε στο Ισραήλ και τον πήγαν στις σήραγγες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα».

Η ίδια γυναίκα συνεχίζει, λέγοντας εξοργισμένη: «Θέλετε να ανατρέψετε την κυβέρνηση της Χαμάς, για να δείξετε ότι έχετε μεγαλύτερα αρχ@@@δια; Δεν υπάρχει καμία ζωή εδώ που να είναι πιο σημαντική από τις άλλες. Κανείς από εμάς εκεί (Γάζα) δεν αξίζει λιγότερη μεταχείριση από οποιονδήποτε κάτοικο του Ισραήλ. Επιστρέψτε τους όλους και όχι σε ένα μήνα, δύο μήνες ή ένα χρόνο».

Ισραηλινοί αναρτούν αφίσες με ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας

«Ζουν με δανεικό χρόνο»

Ένας άντρας, που οι συγγενείς του απελευθερώθηκαν, λέει ότι τα αγαπημένα του πρόσωπα «βρίσκονταν υπό συνεχή απειλή από τους βομβαρδισμούς των IDF. Καθίσατε μπροστά μας και μας διαβεβαιώσατε ότι δεν απειλείται η ζωή τους. Περιφέρονται επίσης στους δρόμους και (δεν) βρίσκονται μόνο στις σήραγγες. Βρίσκονται πάνω σε γαϊδουράκια και κάρα. Δεν θα μπορέσετε να τους αναγνωρίσετε στο δρόμο και θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές τους. Είναι καθήκον μας να τους επιστρέψουμε τώρα».

Μία άλλη γυναίκα, που ήταν επίσης όμηρος, τονίζει ότι όσοι παραμένουν σε αιχμαλωσία ζουν «με δανεικό χρόνο».

«Όλη μέρα είναι ξαπλωμένοι σε ένα στρώμα. Οι περισσότεροι από αυτούς χρειάζονται γυαλιά και ακουστικά που τους τα πήραν όταν τους απήγαγαν, γιατί έχουν δυσκολία στην όραση και την ακοή. Απελευθερώστε τους όλους και φέρτε τους πίσω. Ζουν με δανεικό χρόνο. Οι ζωές τους είναι στα χέρια σας», αναφέρει.

Τα πνεύματα μάλιστα, κάποια στιγμή οξύνθηκαν με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν «ντροπή» και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να «τα ρίχνει» στη Χαμάς, λέγοντας ότι εκείνη ευθύνεται για το τέλος της εκεχειρίας και ότι «δεν μπορούσαμε να τους απελευθερώσουμε όλους ταυτόχρονα».

To γραφείο του Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Ynet.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024