Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 5χρονη Εμίλια, που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, επέστρεψε στο σχολείο - Την έπνιξαν στις αγκαλιές οι συμμαθητές της

Η 5χρονη Εμίλια, που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, επέστρεψε στο σχολείο – Την έπνιξαν στις αγκαλιές οι συμμαθητές της

Το χαμόγελο στο πρόσωπό της φανερώνει τη χαρά και την ανακούφιση που νιώθει η Εμίλια, που ήταν όμηρος της Χαμάς για 49 μέρες

Η 5χρονη Εμίλια Αλόνι απελευθερώθηκε από τη Χαμάς στις 24 Νοεμβρίου, μετά από 49 ημέρες ομηρίας. Αφέθηκε ελεύθερη μαζί με τη μητέρα της και χθες, Τρίτη επέστρεψε στο νηπιαγωγείο της.

Στο συγκινητικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η μικρή φτάνει στην πόρτα του σχολείου της, συνοδευόμενη από τον παππού της. Η νηπιαγωγός την αγκαλιάζει, λέγοντας, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι είναι τόσο χαρούμενη που θέλει να αρχίσει να τραγουδάει.

Στη συνέχεια, η Εμίλια μπαίνει στο σχολείο και τα παιδιά την «πνίγουν» στην αγκαλιά τους.

«Μου έλειψες», «έχω πολύ καιρό να σε δώ», «σε είδα στην τηλεόταση» της λένε.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

138 Ισραηλινοί όμηροι και άλλοι διαφορετικών υπηκοοτήτων συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένταση στη συνάντηση Νετανιάχου και συγγενών ομήρων

Μεγάλες εντάσεις προέκυψαν χθες, Τρίτη, σε συνάντηση που είχαν μέλη οικογενειών των ομήρων που απήχθησαν από την Χαμάς με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολυάριθμα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου τόνισε στις οικογένειες πως «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αυτή τη στιγμή να τους απελευθερώσουμε όλους. Μπορεί πράγματι να φανταστεί κανείς ότι αν αυτό ήταν μια επιλογή, κάποιος θα την αρνιόταν;», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνάντηση, προκαλώντας την οργή πολλών από τους παρευρισκομένους.

Σύμφωνα με το Channel 12, η κόρη του 79χρονου ομήρου Σαΐμ Πέρι, είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι η απελευθέρωση των ομήρων, που παραμένουν αιχμάλωτοι, πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα, παρά ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά της Χαμάς.

Ένας πατέρας ομήρου, που παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι «η συνάντηση ήταν ντροπιαστική» και ανοργάνωτη.

Ο Ντάνι Μιράν, πατέρας του Όμρι Μιράν που απήχθη από τη Χαμάς από το Κιμπούτς Ναχάλ Οζ, συμμετείχε στη συνάντηση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με τις οικογένειες των ομήρων.

«Αν έτσι διευθύνετε μια τέτοια συνάντηση, δεν ξέρω πώς μπορείτε να διευθύνετε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024