Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Άκουσα για σεξουαλική κακοποίηση από ομήρους που επέστρεψαν, είπε ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Άκουσα για σεξουαλική κακοποίηση από ομήρους που επέστρεψαν, είπε ο Νετανιάχου

Οργή συγγενών ομήρων κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ που απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο απελευθέρωσης κι άλλων ατόμων - Τι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επεισοδιακή τους συνάντηση

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι άκουσε ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε μια συνάντηση που είχε με ομήρους που επέστρεψαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παύσης στις μάχες στη Γάζα.

«Άκουσα, και εσείς ακούσατε επίσης, για σεξουαλική κακοποίηση και περιστατικά άγριου βιασμού όσο τίποτα άλλο», είπε σε συνέντευξη Τύπου, κατόπιν συνάντησης που είχε την Τρίτη με μέλη οικογενειών των ομήρων που απήχθησαν από την Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένταση στη συνάντηση Νετανιάχου και συγγενών ομήρων – «Κάντε κάτι για να απελευθερωθούν όλοι τώρα»

Θυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, προέκυψαν μεγάλες εντάσεις σε συνάντηση που είχαν μέλη οικογενειών των ομήρων που απήχθησαν από την Χαμάς με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολυάριθμα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου τόνισε στις οικογένειες πως «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αυτή τη στιγμή να τους απελευθερώσουμε όλους. Μπορεί πράγματι να φανταστεί κανείς ότι αν αυτό ήταν μια επιλογή, κάποιος θα την αρνιόταν;», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνάντηση, προκαλώντας την οργή πολλών από τους παρευρισκομένους.

Προτεραιότητα η απελευθέρωση των ομήρων, παρά ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά της Χαμάς, είπαν οι συγγενείς τον ομήρων στον Νετανιάχου

Ο Ρόνεν Τζουρ, από τους επικεφαλής του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Channel 12 ότι ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους εξιστόρησαν στον Νετανιάχου τη φρίκη που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Γάζα.

Το ισραηλινό μέσο Ynet μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου διάβαζε από ένα χαρτί τα περισσότερα από τα όσα είπε στη συνάντηση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Ζητούν από τον Νετανιάχου να αναλάβει δράση άμεσα για την απελευθέρωση των ομήρων

Σύμφωνα με το Channel 12, η κόρη του 79χρονου ομήρου Σαΐμ Πέρι, είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι η απελευθέρωση των ομήρων, που παραμένουν αιχμάλωτοι, πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα, παρά ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά της Χαμάς.

«Αν έτσι διευθύνετε μια τέτοια συνάντηση, δεν ξέρω πώς μπορείτε να διευθύνετε τη χώρα» είπε ευθέως ένας εκ των, παρευρισκόμενων στη συνάντηση, συγγενών ομήρου

Ένας πατέρας ομήρου, που παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι «η συνάντηση ήταν ντροπιαστική» και ανοργάνωτη.

Ο Ντάνι Μιράν, πατέρας του Όμρι Μιράν που απήχθη από τη Χαμάς από το Κιμπούτς Ναχάλ Οζ, συμμετείχε στη συνάντηση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με τις οικογένειες των ομήρων.

«Αν έτσι διευθύνετε μια τέτοια συνάντηση, δεν ξέρω πώς μπορείτε να διευθύνετε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.

138 Ισραηλινοί κρατούνται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, αυτή τη στιγμή, 138 Ισραηλινοί όμηροι και άλλοι διαφορετικών υπηκοοτήτων συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέντονας στον κατάλογο ένα άτομο που θεωρούσαν ότι αγνοείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024