Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Όχι σε απελευθέρωση άλλων ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χαμάς: Όχι σε απελευθέρωση άλλων ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

«Το Ισραήλ έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να ανανεώσει τις επαφές με βάση νέους όρους» υποστηρίζει ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Σαλέχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση δεν θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση επιπλέον ομήρων χωρίς πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο αλ Αρούρι ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. «Το Ισραήλ έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να ανανεώσει τις επαφές για ανταλλαγή κρατουμένων με βάση νέους όρους» δήλωσε ο αλ Αρούρι.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουμε γυναίκες και παιδιά στην κατοχή μας

«Το Ισραήλ επιμένει ότι εξακολουθούμε να έχουμε γυναίκες και παιδιά, παρόλο που έχουμε ξεκαθαρίσει ότι παραδώσαμε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά που είχαμε στην κατοχή μας και τώρα έχουν απομείνει μόνο άνδρες και στρατιώτες. Οι ενήλικες που κρατάμε έχουν υπηρετήσει στο στρατό και ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι σε εφεδρική υπηρεσία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου, η Χαμάς είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε ανταλλαγή σορών, αλλά χρειάζεται χρόνο «για να ανακτήσει τα σώματα των Ισραηλινών, ορισμένοι από τους οποίους σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα».

Ναυάγιο στις συζητήσεις για τους ομήρους

Το Ισραήλ ζήτησε από την Μοσάντ να αποχωρήσει από το Κατάρ επικαλούμενο «αδιέξοδο» στις συζητήσεις.

«Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Είπε ότι η Χαμάς «δεν εκπλήρωσε το μέρος της συμφωνίας που της αναλογούσε, το οποίο περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών σύμφωνα με έναν κατάλογο που διαβιβάστηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από αυτήν».

«Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τον επικεφαλής της CIA, τον Αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τη συνεργασία τους στις τεράστιες μεσολαβητικές προσπάθειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση 84 παιδιών και γυναικών από τη Λωρίδα της Γάζας, εκτός από 24 ξένους πολίτες», προστίθεται.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024