Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024
Η έγκριση του σώματος δόθηκε με 16 ψήφους υπέρ, ενώ 13 περιφερειακοί σύμβουλοι καταψήφισαν.
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024, κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.
Η έγκριση του σώματος δόθηκε με 16 ψήφους υπέρ, ενώ 13 περιφερειακοί σύμβουλοι καταψήφισαν.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω προϋπολογισμός -στον οποίον εμπεριέχεται και το ήδη εγκεκριμένο από το Σώμα τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024 – ανέρχεται σε 329.260.969,36 ευρώ και είναι ισοσκελισμένος, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο εκτιμάται σε 64.013.961,96 ευρώ.
Όπως τόνισε δε ο εισηγητής Χρήστος Λαμπρόπουλος -πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων-, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2024 είναι εντυπωσιακά αυξημένος συγκριτικά με τον προϋπολογισμό που είχε κατατεθεί το 2019 και ο οποίος ανερχόταν σε 198.013.960,95 ευρώ.
Ας σημειωθεί, τέλος, πως στον προϋπολογισμό έχει συμπεριληφθεί και η χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 70 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Επιδαύρου

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του δήμου και μεταξύ άλλων το Πνευματικό Κέντρο στο Λυγουριό, έργο προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη υλοποιείται.
Ειδικότερα, εξετάστηκε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του εν λόγω Κέντρου.
- Τζένιφερ Λόπεζ: Είναι «εξαδάχτυλη»; Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό στα social media
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- Έρχεται αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο – Πού θα πέσουν λασποβροχές
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Σε εξέλιξη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
- Ο Μάρκο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442