Χιλιάδες ευρώ δαπάνησε Δήμος της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in για το κόστος των επισκευών από βανδαλισμούς στα σχολεία του Δήμου Παιανίας.
Σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ για το 2022 πλήρωσε ο Δήμος Παιανίας για να αποκαταστήσει ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε σχολεία του Δήμου σύμφωνα με πληροφορίες του in. Στελέχη του Δήμου μάλιστα έχουν πολλές φορές συναντηθεί με τους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας στη περιοχή προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που παρατηρούνται.
Βανδαλισμοί κάθε είδους σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιανίας με το κόστος αποκατάστασης τους να επιβαρύνει πολύ τον προΰπολογισμό του Δήμου, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.
Αν σε αυτό το ποσό προστεθεί το επιπλέον κόστος προς κάλυψη των ενεργειακών τιμολογίων το ύψος των οποίων εκτοξεύθηκαν, το κόστους καθαριότητας και άλλων εξόδων, αντιλαμβάνεται κανείς την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν βρεθεί διάφοροι Δήμοι της χώρας και όχι μόνο της Παιανίας.
Άλλωστε βανδαλισμοί στην δημοτική περιουσία σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σπασμένες τουαλέτες, κάγκελα, παράθυρα και μπλοκαρισμένες κλειδαριές είναι κάποια από όσα συμβαίνουν σε κάποιες σχολικές μονάδες της χώρας.
Οι Δήμοι από την δική τους πλευρά, προσπαθούν να θωρακίσουν όπως μπορούν ειδικά τις σχολικές μονάδες τοποθετώντας συναγερμούς, αλλά όχι κάμερες ασφαλείας αφού το θέμα αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο αναφορικά με τις άδειες χρήσης αυτών.
Όπως μας είπαν στο in στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα είναι να δούμε τι συμβαίνει και να εντοπίσουμε τους λόγους που κάποιοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς. Διότι, προσθέτουμε εμείς, αν είναι παιδιά όσα τα κάνουν αυτά, προφανώς και δεν θα είχαμε την μεγάλη εικόνα χωρίς να γνωρίζουμε τα αίτια που τα οδήγησαν σε αυτές τις κατακριτέες δίχως άλλο πράξεις.
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)












































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442