Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Παιανίας, περιοχή Φούρεσι: Κίνδυνος σε κολώνες φωτισμού

Δήμος Παιανίας, περιοχή Φούρεσι: Κίνδυνος σε κολώνες φωτισμού

Κολώνες φωτισμού χωρίς προστατευτικά καπάκια, εγκυμονούν κινδύνους για τους περιοίκους στην πλατεία του Φούρεσι.  

Σε πλατεία στο Φούρεσι  στο Δήμο Παιανίας, λείπουν αρκετά καπάκια από κολώνες φωτισμού, με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους περίοικους. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που διαπιστώσαμε στη περιοχή αλλά και άλλα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης προτού συμβεί κάποιο ατύχημα.

Στη πλατεία του Φούρεσι, στο σημείο που εδρεύει και ο σύλλογος της περιοχής, σε μια κατά τα άλλα φροντισμένη πλατεία, είδαμε και καταγράψαμε κολώνες φωτισμού στις οποίες λείπει το προστατευτικό κάλυμμα, με συνέπεια ο κίνδυνος για ηλεκτροπληξία να είναι υπαρκτός ειδικά σε παιδιά που η παιδική τους περιέργεια τα ωθεί στην εξερεύνηση διάφορων στοιχείων.

Στο φωτορεπορτάζ διακρίνεται και η προσπάθεια των αρμοδίων του φωτισμού, πρόκειται πιθανότατα για δημοτικό φωτισμό, να περιορίσουν την δυνατότητα αφαίρεσης στα καπάκια που προστατεύουν τα καλώδια με ταινίες ασφαλείας γύρω από αυτά.

Αυτό μάλλον αποδεικνύει πως τα καπάκια που λείπουν δεν αποτελούν προϊόν φυσιολογικής φθοράς – στη φωτογραφία βλέπεται και ένα τέτοιο – που χρήζει άμεσης αντικατάστασης, αλλά εσκεμμένης αφαίρεσης του.

Σε κάθε περίπτωση, τα καπάκια που λείπουν πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν και έως ότου γίνει αυτό, να αποκλειστεί η πλατεία για προληπτικούς λόγους. Εφόσον φυσικά έχει γίνει αντιληπτό το γεγονός αυτό.

Προχωρώντας στη περιοχή διακρίνονται φρεάτια τα οποία είναι «παγίδες» αφού σημεία των πεζοδρομίων έχουν υποχωρήσει και ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος.

Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον συναντήσαμε και αφορά το σημείο στο Φούρεσι που σύμφωνα με την επιγραφή αποτελεί αρχαίο μυκηναϊκό τάφο, άρα σημείο ισχυρού πολιτιστικού πόλου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν φανερώνουν ωστόσο πως χρειάζεται να γίνει δουλειά προκειμένου αυτό το σημείο να μην καλυφθεί από χορτάρια και να λάβει την αξία που το αρμόζει.

Γενικά το Φούρεσι είναι μια περιοχή αντιθέσεων. Από την εξαιρετική παιδική χαρά που ετοιμάζεται στη περιοχή, στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και την οικοδομή που για κάποιο λόγο «εξαφανίζει » το πεζοδρόμιο.

Η νέα παιδική χαρά: Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Παιανίας

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Παιανίας

Αναφορικά με την παιδική χαρά, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της και ο Δήμος κάνει ότι μπορεί ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα, κάποιοι εξακολουθούν να «τρυπώνουν» θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους.

Από τον μαντρότοιχο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024