Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος: Στατικά ανεπαρκή σχολεία του Δήμου Παιανίας, σύμφωνα με μελέτη του Δήμου

Κίνδυνος: Στατικά ανεπαρκή σχολεία του Δήμου Παιανίας, σύμφωνα με μελέτη του Δήμου

Ο Δήμος Παιανίας υποστηρίζει πως το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο «Γ» & κλειστό γυμναστήριο χαρακτηρίζονται ως στατικά ανεπαρκή και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Σε ενημέρωση σχετικά με την ανεπαρκή στατικότητα των κτιρίων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας, προέβη ο Δήμος Παιανίας. Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμος Παιανίας, πράττοντας αυτό που ορίζει η νομοθεσία από το 2017 και είχε ήδη δρομολογήσει από το 2019, προχώρησε σε έλεγχο στατικότητας των δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και τα σχολικά.

Η μελέτη που συμβασιοποιήθηκε στις 06.09.2021 παραδόθηκε στις 29.07.2022 και τα ευρήματα ήταν απογοητευτικά:

  • το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο «Γ» & κλειστό γυμναστήριο χαρακτηρίζονται ως ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ και συντάχθηκε η αντίστοιχη στατική μελέτη αποτίμησης και ενίσχυσης των κτισμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προτού η ΚΤΥΠ Α.Ε., ως αρμόδια δημόσια υπηρεσία, αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης που προτείνονται από τους σχετικούς ελέγχους και μελέτες.

Το κόστος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε., ανέρχεται στις 500.000 ευρώ το δε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, σύμφωνα με προβλέψεις, κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες.

Για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Ορισμένα σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν:

– Η μελέτη είναι σαφής, το κτίριο είναι ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ

– Η χρήση του δύναται να καταστεί επικίνδυνη για τα παιδιά

– Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε. και ουδεμία εμπλοκή έχει ο Δήμος Παιανίας

– Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πλέον φαίνεται πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα που πρέπει να διευθετηθεί ώστε να μην χαθούν μαθήματα. Επίσης, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Παιανίας ελέγχθηκαν όλα τα Δημοτικά κτίρια και για αυτό όπως προκύπτει τα αποτελέσματα βγήκαν μόλις πριν λίγες ημέρες.

Αυτό που ίσως θα έπρεπε να προβλεφθεί αφορά την χρονική προτεραιότητα στα κτίρια που ελέγχθηκαν ώστε να μην φτάναμε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ίσως λοιπόν έπρεπε να δοθεί οδηγία στους εκτιμητές να θέσουν ως προτεραιότητα τα σχολεία.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024