Συγκλονίζει ο Μάικλ Τζέι Φοξ – «Δεν θα φτάσω τα 80»
Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον όπως αποκαλύπτει ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μάικλ Τζέι Φοξ.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο αγαπημένος ηθοποιός Μάικλ Τζέι Φοξ μίλησε για τις προκλήσεις του να ζει με τη νόσο του Πάρκινσον για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ήταν με αφορμή την προώθηση του νέου του ντοκιμαντέρ «Still», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου, που ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μάικλ Τζέι Φοξ μίλησε στην Jane Pauley του CBS Sunday Morning.
«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Γίνεται όλο και πιο σκληρό. Κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολη, αλλά έτσι είναι» σημείωσε ο πρωταγωνιστής του «Back to the Future», επισημαίνοντας πως «δεν θα φτάσω τα 80».
Ο Μάικλ Τζέι Φοξ, που έχει βραβευτεί με Emmy και Χρυσή Σφαίρα, διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1991. Ήταν 29 ετών. Είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας «Doc Hollywood» και ζήτησε ιατρική συμβουλή μετά από ένα τρέμουλο στο μικρό του δάχτυλο.
Δεν αποκάλυψε δημοσίως ότι είχε διαγνωστεί με Πάρκινσον για αρκετά χρόνια. Μετά από μια χειρουργική επέμβαση για καλοήθη όγκο στη σπονδυλική του στήλη, το βάδισμά του είναι όλο και λιγότερο σταθερό.
«Ο μεγάλος δολοφόνος»
Οι πτώσεις, όπως σημειώνει, είναι «μεγάλος δολοφόνος» για τους ανθρώπους που πάσχουν από Πάρκινσον. «Δεν πεθαίνεις από το Πάρκινσον. Πεθαίνεις με το Πάρκινσον. Δεν θα γίνω 80 ετών» σημείωσε ο 61χρονος Μάικλ Τζέι Φοξ.
Με τη δημοσιογράφο να σημειώνει πως κάθε φορά που τον συναντά φαίνεται το Πάρκινσον να του έχει πάρει και κάτι, ο Μάικλ Τζέι Φοξ σημείωσε πως είναι απαίσιο.
«Είναι απαίσιο να έχεις Πάρκινσον. Για ορισμένες οικογένειες είναι εφιάλτης. Είναι μια κόλαση. Πρέπει να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που είναι πέρα από την κατανόηση των περισσότερων ανθρώπων», υπογράμμισε.
Παρά τις προκλήσεις της ζωής με τη νόσο Πάρκινσον, ο Μάικλ Τζέι Φοξ επισήμανε πως είχε πλεονεκτήματα. «Έχω ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων που μου επιτρέπουν να αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα. Αν βρεις κάτι για το οποίο μπορείς να είσαι ευγνώμων, τότε μπορείς να βρεις κάτι για να προσβλέπεις. Και να συνεχίζεις», συμπλήρωσε.
- Ακίνητα: Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται, πότε και πόσο θα κληθούν να πληρώσουν
- Η Ferrari βάζει όρια σε Χάμιλτον και Λεκλέρ
- Ευλογιά προβάτων: Καταγγελία κτηνοτρόφου για τα νεκρά ζώα – «Έλεγαν ότι τα αποτέφρωσαν όμως έκαναν μπάζωμα αλά Τέμπη»
- Last Sunday Before Christmas: Shops Open Across Greece
- Η Πόρτο ανακοίνωσε τον Τιάγκο Σίλβα
- «Βούλιαξε» από Αϊ-Βασίληδες το κέντρο της Αθήνας
- Ηλιοστάσιο: Επίσημη έναρξη του χειμώνα με τη μικρότερης διάρκειας ημέρα – Έθιμα ανά τον κόσμο
- «Έμεινα με τον Ρομπ και τον Νικ Ράινερ λίγες εβδομάδες πριν από τις φρικιαστικές δολοφονίες – τι είδα μέσα στο σπίτι της οικογένειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)































































![Χρυσή Βίζα: Ισραήλ και Τουρκία ψηφίζουν ελληνική Golden Visa [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_world-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442