Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του μοναδικού δημιουργού Σταν Λι, η Marvel ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 θα παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του από την πλατφόρμα της Disney+.
Η σχετική ανάρτηση
«100 χρόνια όνειρα. 100 χρόνια δημιουργία. 100 χρόνια Σταν Λι» και μοιράστηκε ένα teaser τρέιλερ με τις σύντομες εμφανίσεις του σε διάφορες ταινίες της Marvel. Είναι ο μόνος που έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους του υπερήρωες.
Ο Λι βοήθησε στη δημιουργία των πιο σπουδαίων υπερηρώων κόμικς, όπως ο Spider-Man, οι X-Men, ο Thor, ο Iron Man και ο Black Panther.
Άρχισε να εργάζεται στην Timely Comics, τον προκάτοχο της Marvel, το 1939. Τις επόμενες δεκαετίες, πέρασε από προσωρινός συντάκτης σε μοντέρ. Στη δεκαετία του ’60, έγινε συγγραφέας και αρχισυντάκτης της Marvel Comics προτού γίνει εκδότης το 1972. Τελικά έγινε το πρόσωπο της εταιρείας και πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις των κόμικ σε όλο τον κόσμο. Ο Lee έκανε επίσης πολλές εμφανίσεις σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα της Marvel σε όλη του τη ζωή.
Εφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου του 2018, ένα μήνα πριν από τα 96α γενέθλιά του μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.
100 years of dreaming. 100 years of creating. 100 years of Stan Lee.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.