Φέτος ο καιρός τα Χριστούγεννα μόνο χειμώνα δεν θύμιζε, αφού είχαμε λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με meteo.gr, ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας πλησίασε ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, ήταν ιδιαίτερα καλός και -όπως αναφέρουν τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr– καταγράφηκαν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι θερμοκρασίες ήταν έως και 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 2010-2020.
Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές πλησίασε και τοπικά στην Κρήτη ξεπέρασε τους 20 βαθμούς. Σύμφωνα με meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Παλαιοχώρα Χανίων (20,1), Μακροχώρι Βέροιας (20,1), πόλη Βέροιας (19,9), Δίον Πιερίας (19,9), Πετροκεφάλι Μοιρών (19,9), Καλαμάτα (19,8), Μοσχάτο (19,8) και Σπάρτη (19,8 βαθμοί).
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.