Αποκαθίσταται το εμβληματικό ρολόι του Δήμου Ελευσίνας
Πρόκειται για ένα εμβληματικό πολιτιστικό σύμβολο της Ελευσίνας, το οποίο μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί και ως νεότερο μνημείο.
Υπεγράφη, το πρωί της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργο, η σύμβαση για τη μελέτη αποκατάστασης του Ρολογιού, που βρίσκεται στον Αρχαιολογικό Χώρο.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό πολιτιστικό σύμβολο της Ελευσίνας, το οποίο μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί και ως νεότερο μνημείο.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΦΕΚ. 337/Δ/10.6.2021, τόσο ο Πύργος του Ρολογιού, όσο και ο κινητός μηχανολογικός εξοπλισμός του ρολογιού χαρακτηρίζονται πλέον ως νεότερα μνημεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τεκμηριωμένη εισήγηση – πρόταση προς τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεοτέρων και Σύγχρονων Μνημείων.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά για πρώτη φορά στην αποκατάστασή του, προκειμένου να διασφαλιστεί η συντήρησή του.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης: «Μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες μας το Ρολόι της πόλης που δεσπόζει στον λόφο του αρχαιολογικού χώρου, χαρακτηρίστηκε ως Νεότερο Μνημείο από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού.
Με την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης για την στατική επάρκεια και τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης του, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες, σύμφωνα με την μελέτη, και να ξαναδώσουμε έτσι «ζωή» σε ένα ιδιαίτερης ιστορικής, αρχιτεκτονικής – κατασκευαστικής και κοινωνικής αξίας τοπόσημο της πόλης μας».
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου τόνισε: «Ο Δεκέμβριος μπήκε με ευχάριστα νέα, αφού υπογράψαμε τη μελέτη για την αποκατάσταση και συντήρηση του ρολογιού της πόλης. Το ρολόι του Αρχαιολογικού χώρου εκτός από σπουδαίο πολιτιστικό σύμβολο της Ελευσίνας είναι χαρακτηρισμένο και ως νεότερο μνημείο. Με τη στατική του ενίσχυση λοιπόν, εξασφαλίζουμε την αναλλοίωτη διατήρησή του στον χρόνο και φυσικά, τη διαφύλαξη ενός σημαντικού μνημείου της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς».
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442