Ένα αναψυκτήριο και ο θερινός κινηματογράφος του παραλιακού μετώπου, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Ελευσίνας εν όψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η παραχώρηση χρήσης δύο ακινήτων του παραλιακού μετώπου, στον Δήμο Ελευσίνας, ενόψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 2023.

Τον Μάιο του 2021,  τα τμήματα του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας αποχαρακτηρίστηκαν από Χερσαία Ζώνη Λιμένα, ανοίγοντας τον δρόμο για να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά με νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ 181/Α/23.09.2022), παραχωρούνται για δέκα χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, δύο ακίνητα που βρίσκονται στην αποχαρακτηρισμένη χερσαία ζώνη λιμένα Ελευσίνας.

Πρόκειται για το Αναψυκτήριο και τον Θερινό Κινηματογράφο, τα οποία και παραχωρούνται στον Δήμο, αρχικώς, για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την υλοποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ θα συνδράμουν και στη συνολικότερη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί και στόχο της Δημοτικής Αρχής.

Πρακτικά, όπως διατείνεται ο Δήμος Ελευσίνας, η εν λόγω παραχώρηση δίνει την ευκαιρία στον Δήμο για ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των ακινήτων, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Μετά και την παραχώρηση των δύο ακινήτων είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκμετάλλευσή τους επ’ ωφελεία της πόλης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr