Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραχωρήθηκαν ακίνητα στο Δήμο Ελευσίνας προς αξιοποίηση

Παραχωρήθηκαν ακίνητα στο Δήμο Ελευσίνας προς αξιοποίηση

Ένα αναψυκτήριο και ο θερινός κινηματογράφος του παραλιακού μετώπου, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Ελευσίνας εν όψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η παραχώρηση χρήσης δύο ακινήτων του παραλιακού μετώπου, στον Δήμο Ελευσίνας, ενόψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 2023.

Τον Μάιο του 2021,  τα τμήματα του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας αποχαρακτηρίστηκαν από Χερσαία Ζώνη Λιμένα, ανοίγοντας τον δρόμο για να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά με νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ 181/Α/23.09.2022), παραχωρούνται για δέκα χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, δύο ακίνητα που βρίσκονται στην αποχαρακτηρισμένη χερσαία ζώνη λιμένα Ελευσίνας.

Πρόκειται για το Αναψυκτήριο και τον Θερινό Κινηματογράφο, τα οποία και παραχωρούνται στον Δήμο, αρχικώς, για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την υλοποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ θα συνδράμουν και στη συνολικότερη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί και στόχο της Δημοτικής Αρχής.

Πρακτικά, όπως διατείνεται ο Δήμος Ελευσίνας, η εν λόγω παραχώρηση δίνει την ευκαιρία στον Δήμο για ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των ακινήτων, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Μετά και την παραχώρηση των δύο ακινήτων είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκμετάλλευσή τους επ’ ωφελεία της πόλης».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024