Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας πέρασαν 4 οικόπεδα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

Στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας πέρασαν 4 οικόπεδα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

«Και με τη βούλα» ανήκουν πλέον, στον Δήμο Ελευσίνας η Πλατεία Ηρώων, η Πλατεία Λαού, το πάρκο πλησίον του κλειστού γηπέδου «Τάκης Βογιατζής» και το Κοιμητήριο Ελευσίνας, που μέχρι πρόσφατα ήταν «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Οικόπεδα «αγνώστου ιδιοκτήτη» μέχρι χθες, στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας σήμερα.

Στον Δήμο Ελευσίνας πλέον ανήκουν η Πλατεία Ηρώων, η Πλατεία Λαού, το πάρκο πλησίον του κλειστού γηπέδου «Τάκης Βογιατζής» και το Κοιμητήριο Ελευσίνας.

Οι παραπάνω χώροι αποτελούν και επίσημα ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας και όχι «αγνώστου ιδιοκτήτη» όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής – με διαπιστωτική της πράξη- προχώρησε στη διόρθωση της αρχικής κτηματολογικής εγγραφής από «αγνώστου ιδιοκτήτη» σε «Δήμο Ελευσίνας» και πλέον ο Δήμος μπορεί να τα αξιοποιήσει όπως θεωρεί καλύτερα.

Τα τελευταία 3 χρόνια, γίνεται προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου κοινόχρηστοι χώροι, προκειμένου να δρομολογηθούν νομίμως όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και αναπλάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στο ανωτέρω ζήτημα συγκαταλέγονται επί σειρά ετών και πολλές παιδικές χαρές, για τις οποίες δεν υπήρξε μέριμνα ένταξής τους στο Κτηματολόγιο.

Αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο εμπόδιο, καθώς η μη ένταξή τους εμποδίζει την εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ριζικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή.

Το 2021, ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη, μετά την οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών, περιέρχονται αυτοδικαίως στους οικείους ΟΤΑ.

Όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Μαυρογιάννης: «Τέσσερα ακίνητα που μέχρι εχθές ήταν δηλωμένα στο κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», από σήμερα αποτελούν και τυπικά περιουσιακό στοιχείο του δήμου μας. Αυτή είναι μόνο η αρχή για την αναγνώριση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλων των κοινοχρήστων και κοινωφελών ακινήτων που σήμερα εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δικαιώνει τις προσπάθειες μας».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024