Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολική ανάπλαση της Ελευσίνας

Ολική ανάπλαση της Ελευσίνας

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 20 εκατ. Ευρώ, ο Δήμος Ελευσίνας θα επιχειρήσει να αλλάξει ριζικά κεντρικά σημεία της πόλης, ενισχύοντας την βιώσιμη αστική κινητικότητα και βελτιώνοντας το ισοζύγιο πρασίνου.

Με την υπογραφή της σύμβασης σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη του έργου ανάπλασης του Δήμου Ελευσίνας.

Πρόκειται για τμήμα του έργου «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας».

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, με την οποία και ο Δήμος μας απέκτησε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και κινητικότητας.

Εν αρχή, και μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πρόκειται να υλοποιηθεί τμήμα του έργου που αφορά στις οδούς: Ωκεανίδων-Κανελλοπούλου-Παγκάλου-Ιερά Οδός.

Το έργο περιλαμβάνει: χάραξη νέου ποδηλατοδρόμου, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέες θέσεις στάθμευσης, κατασκευές κυκλικών κόμβων και νησίδων, διαμόρφωση και διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και αντικατάσταση οδοφωτισμού από Led.

Στον ανωτέρω σχεδιασμό έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από τα 20 εκ. ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η εξασφάλιση μίας ολοκληρωμένης μελέτης αναπλάσεων από το ΥΠΕΝ είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Δήμο μας, που μάλιστα συνέβη για πρώτη φορά».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024