Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεζοδρομείται το Αγρίνιο

Πεζοδρομείται το Αγρίνιο

Μεγάλη αστική παρέμβαση επιχειρείται στο Αγρίνιο, με σκοπό την επίτευξη της αστικής βιώσιμης κινητικότητας και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας αξίας 4 εκατ. Ευρώ

Επέκταση και Αναβάθμιση δικτύου Πεζοδρομήσεων επιχειρείται στο Αγρίνιο με σκοπό να γίνει η πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη, ενισχύοντας την βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Η ύψους 4.000.000 ευρώ παρέμβαση στο Αγρίνιο, αφορά τόσο την αισθητική αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής και τη δημιουργία εκτεταμένης ζώνης ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών όσο και την λειτουργική.

To έργο «Επέκταση και Αναβάθμιση δικτύου Πεζοδρομήσεων της πόλης» από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» περιλαμβάνει δύο τμήματα:

Το 1ο Τμήμα αφορά στη μετατροπή οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο αστικό κέντρο Αγρινίου.

Πρόκειται για τις οδούς :

· Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου

· Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου,

· Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου

· Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη

· Χρ. Σαλάκου & Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου

· Μανδηλαρά .

· Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα

· Αφων Παπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου,

· Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως & οδ. Καραπαπά

· Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου.

Συνολικό μήκος 1.070,00 μ.

Το 2ο Τμήμα αφορά στην ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλη με τη δημιουργία του πρώτου κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή έως την Πλατεία Μελίνας Μερκούρη και τη δημιουργία ενός δεύτερου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες πρόσβασης για AMEA, για παιδικά καρότσια και άλλα τροχοφόρα αμαξίδια εξυπηρέτησης πολιτών. Σε όλο το δίκτυο οδών τοποθετείται όδευση ατόμων με μειωμένη όραση. Στο σχεδιασμό έχει ληφθεί υπόψη η κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης πυροσβεστικών, ασθενοφόρων και ταξί ή φορτηγών μεταφορών εφόσον κληθούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όπως καθορίζεται με αντίστοιχες αποφάσεις του Δ. Αγρινίου για τη λειτουργία των πεζόδρομων της πόλης.

Στη σημασία των παρεμβάσεων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Σήμερα μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα κάνει το κέντρο της πόλης πιο ελκυστικό και θ’ αλλάξει την εικόνα ενός τμήματος του Αγρινίου. Προχωρούμε άμεσα σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης και ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά μια μεγάλη περιοχή».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024