Ζελένσκι: Αλλαγή γραμμής – «Δεν πιστεύω ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά»
Την ίδια ώρα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.
Αλλάζει γραμμή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σχέση με τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν θα πάρει την απόφαση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Ο Ζελένσκι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο κορυφής των New York Times «DealBook» στη Νέα Υόρκη.
- Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία θα πληρώσει για τα εγκλήματά της, λέει το Κίεβο – «Ναι» στο ειδικό δικαστήριο
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται την ώρα που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ακόμη κι αν αυτή περιλαμβάνει τη χρήση «μόνο» συμβατικών όπλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης πως η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
«Η κλιμάκωση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη»
«Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα σε πυρηνικές δυνάμεις, ακόμη και με τη χρήση συμβατικών όπλων. Η κλιμάκωση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη», είπε, σύμφωνα με το TASS.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διατυπώσει μια σειρά συγκαλυμμένων πυρηνικών απειλών κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αρκετοί ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη αρνηθεί πως η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και έχουν κατηγορήσει τη Δύση ότι ανεβάζει την ένταση.
Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν χορηγήσει ένα άνευ προηγουμένου πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία για να τη βοηθήσουν στη μάχη της εναντίον της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει πει πως αυτό καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης, αν και αμφότερες οι πλευρές έχουν τονίσει τη σημασία να αποφευχθεί μια απευθείας αντιπαράθεση.
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά επιδιώκει να γίνει μέλος της Συμμαχίας, κάτι που παραμένει μια μακρινή προοπτική. Η Ρωσία λέει πως οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η προς ανατολάς επέκταση της Συμμαχίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
- Τα τέρατα των Χριστουγέννων: Οι πιο τρομακτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο
- Βαρδούσια: «Πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους» – Με συνδρομή ελικοπτέρου η μεταφορά των νεκρών ορειβατών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442