Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η Άνω Βουλή ενέκρινε την παραίτηση του Αλεξέι Κουντρίν

Ρωσία: Η Άνω Βουλή ενέκρινε την παραίτηση του Αλεξέι Κουντρίν

H Άνω Βουλή ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία την παραίτηση του Αλεξέι Κουντρίν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ενασχόληση του με την Yandex.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Yandex θέλει να κόψει τους δεσμούς με το Κρεμλίνο και την Ρωσία και ότι ο Κουντρίν τίθεται επικεφαλής της εταιρείας. Σήμερα, η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε σήμερα την παραίτηση του Αλεξέι Κουντρίν από τη θέση του επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για να αναλάβει ενδεχομένως έναν ρόλο στον ρωσικό τεχνολογικό κολοσσό Yandex.

Ο Κουντρίν, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθ΄όλη τη σταδιοδρομία του, γίνεται ο τρίτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που παραιτείται από τη θέση του αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Yandex: Σεισμός στο ρωσικό Διαδίκτυο με αποχώρηση του τεχνολογικού γίγαντα

«Αναζητώ νέα ενδιαφέροντα πρότζεκτ»

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναμένουν πως ο Κουντρίν θα αναλάβει ένα πόστο στη Yandex, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια ενδεχόμενη σαρωτική διοικητική αναδιάρθρωση με την οποία οι κυριότερες επιχειρηματικές μονάδες της στη Ρωσία θα τεθούν υπό νέα ιδιοκτησία.

Ο Κουντρίν έχει πει πως θέλει να εστιάσει σε «μεγάλα πρότζεκτ», αλλά δεν είπε τι μπορεί να κάνει μετά. Ερωτηθείς για τη Yandex, ο Κουντρίν αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα προτού ανακοινώσει το επόμενο σχέδιό του.

Βετεράνος περίπου 25 χρόνων στη δημόσια υπηρεσία, ο Κουντρίν ήταν υπουργός Οικονομικών για περισσότερο από μία δεκαετία, από το 2000 μέχρι το 2011, και αν και διατήρησε στενές σχέσεις με τον Πούτιν, κράτησε ένα σχετικά χαμηλό προφίλ στη θέση που κατείχε ως τώρα ως επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τόνισε πως η αποχώρηση ήταν δική του απόφαση. «Ναι, ήταν δική μου πρωτοβουλία, αφού αναζητώ νέα ενδιαφέροντα πρότζεκτ στη ζωή μου», είπε ο Κουντρίν.

Το τετ α τετ Κούντριν με Πούτιν

Η The Bell έγραψε ότι ο Κούντριν συναντήθηκε με τον Πούτιν στις 25 Νοεμβρίου και ότι ο Κούντριν θα λάβει το 5 τοις εκατό των μετοχών στην πρόσφατα αναδιοργανωμένη οντότητα. Στις 25 Νοεμβρίου, ώρες πριν από τη δήλωση της εταιρείας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι ο Κούντριν σκόπευε να εγκαταλείψει το Επιμελητήριο Ελέγχου πριν από το τέλος του έτους και να ενταχθεί στην Yandex.

Η συμφωνία καλούσε επίσης τον Βλαντιμίρ Ποτάνιν, έναν δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη του οποίου η περιουσία προέρχεται από την ιδιοκτησία του γίγαντα των μετάλλων Norilsk Nickel, να λάβει θέση μειοψηφίας, ανέφερε η The Bell.

Στην ανακοίνωσή της, η Yandex είπε ότι «έχει ξεκινήσει μια στρατηγική διαδικασία για την επανεξέταση των επιλογών για την αναδιάρθρωση της ιδιοκτησίας και της διακυβέρνησης του ομίλου υπό το φως του τρέχοντος γεωπολιτικού περιβάλλοντος». «Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει ότι η Yandex NV θα μετονομαστεί σε εύθετο χρόνο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι πρέπει να εγκρίνουν τυχόν εταιρικές αλλαγές.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024