Μουντιάλ 2022: Ποια απαγόρευση; Με την μπύρα του στην εξέδρα
Τι κι αν οι αρχές στο Κατάρ απαγόρευσαν την πώληση αλκοόλ εντός των γηπέδων και περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ; Κάποιοι φίλαθλοι έχουν βρει τον τρόπο να απολαύσουν την μπύρα τους στις κερκίδες.
Με τους διεθνείς να αναμετρώνται στο Ουρουγουάη – Νότια Κορέα για το Μουντιάλ, ορισμένοι φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος, απολαμβάνοντας την μπύρα τους.
Η κάμερα συνέλαβε οπαδό της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης να κρατά την μπύρα του, χαμογελώντας πιθανότατα σε κάποιον φίλο με τον οποίο βρέθηκαν μαζί στις εξέδρες του σταδίου. Το πιο πιθανό σενάριο φυσικά να πρόκειται για μπύρα χωρίς αλκοόλ.
Φυσικά και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. «Επ, επ, δεν απαγορεύτηκε; #Mundial2022» σχολίασε χρήστης του Twitter, ο οποίος ανέβασε το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του.
Ήταν δύο 24ωρα πριν από τη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την είδηση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους φιλάθλους, αλλά και στους χορηγούς της FIFA.
Οι αρχές της αραβικής χώρας αποφάσισαν την απαγόρευση πώλησης μπίρας και άλλων αλκοολούχων ποτών στους φιλάθλους που θα βρίσκονται στα γήπεδα, κατά την ώρα διεξαγωγής των αγώνων, πριν την έναρξή τους αλλά και μετά την λήξη τους.
Είχε μάλιστα ανακοινωθεί ότι απαγορεύεται στους επισκέπτες να μεταφέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη και από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου. Οι φίλαθλοι μάλιστα δεν μπορούν να ψωνίσουν αλκοολούχα ποτά ούτε στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας, στα περίχωρα της Ντόχα, όπου ξένοι κάτοικοι με άδειες μπορούν να αγοράσουν για οικιακή κατανάλωση.
Το φετινό Μουντιάλ είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ. Αυτομάτως προκύπτουν μοναδικές προκλήσεις για τους διοργανωτές. Άλλωστε αποτελεί μια εκδήλωση που συχνά συνδέεται με τους λάτρεις της μπύρας και χορηγείται από παγκόσμιες μάρκες αλκοολούχων ποτών.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 2.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε γνωστή την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.