Τατάρ: Η «ΤΔΒΚ» είναι ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο
«Με την αναχώρηση του Αμπντουλχαμίντ Χαν, έγινε ένα ακόμη βήμα για την ανακάλυψη του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο» υποστήριξε ο Τατάρ
«Αναβάθμιση» του στάτους του ψευδοκράτους μέσα από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εργασίες του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν θέλει να βλέπει ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Λέγοντας μάλιστα ότι αυτό τους έχει δώσει δύναμη.
Σε δηλώσεις του από το Γραφείο του Κυβερνήτη στο Καραμάν της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε – όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ – ότι «με την αναχώρηση του Αμπντουλχαμίντ Χαν, έγινε ένα ακόμη βήμα για την ανακάλυψη του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ‘τδβκ’ έχει επίσης ρόλο και σημασία σε όλες αυτές τις σχέσεις».
Διαβάστε επίσης: Μήνυμα τουρκοκύπριων δημοσιογράφων σε Τατάρ: Μην ακουμπάς την ελευθερία
«Σε τελική ανάλυση η ‘τδβκ’ είναι ένα τουρκικό ‘κράτος’ στην ανατολική Μεσόγειο. Είπα σε άλλους αρχηγούς κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, κ. Ιλχάμ Αλιέβ, με τον οποίο συναντήθηκα χθες το βράδυ ότι ‘αυτό το τουρκικό ‘κράτος’ στην ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης μέρος του ισλαμικού κόσμου» συνέχισε ο Τατάρ.
Οι αδικίες εις βάρος των τουρκοκυπρίων συνεχίζονται
Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι ορισμένες αδικίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα σε βάρος των τουρκοκύπριων. «Αυτές οι αδικίες συνεχίζονται υπό την έννοια του εμπάργκο.
Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η νεολαία του ψευδοκράτους δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τους 5ους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο.
«Είμαστε μέλη παρατηρητές στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας για πολιτικούς λόγους. Δεν είμαστε πλήρη μέλη. Δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες γιατί είμαστε μέλη παρατηρητές. Φυσικά, οι νέοι μας ήταν σε θλίψη. Χθες, με την υποστήριξη του Προέδρου Ταγίπ, έκανα διάφορες επαφές και μετέφερα αυτό το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, η ‘τδβκ’ και οι άνθρωποι της θέλουν να συμμετέχουν σε κάθε πλατφόρμα με τη νεολαία τους. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα. Ο αθλητισμός είναι αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και ομορφιά», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, και εξέφρασε την ελπίδα το 2025 με την στήριξη της Τουρκίας να μπορέσει να συμμετάσχει και το ψευδοκράτος.
- Μεξικό: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη – Έκανε 68 ράμματα στο κεφάλι
- Ματίας Λεσόρ: Το πλάνο επιστροφής για τον Γάλλο σέντερ – Πότε θα μπορούσε να αγωνιστεί
- Πετρέλαιο: Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία αν ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
- «Linda» με την Μυρτώ Αλικάκη: Από την Ομάδα Νάμα στο θέατρο Επί Κολωνώ
- 4 συμβουλές για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα
- Δίκη Xρυσης Αυγής: Η ώρα της ετυμηγορίας για τους 42 κατηγορούμενους
- Αρκάς Η καλημέρα της Τετάρτης
- Ο Τραμπ αρνείται πως σύρθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο – Το Ιράν σκόπευε να «επιτεθεί πρώτο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442