Ένα ιδιότυπο χιούμορ κάνει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε ανάρτησή του στα social media, για την… επόμενη υποπαραλλαγή του κοροναϊόυ.
Συγκεκριμένα σε ανάρτηση, στην οποία προσπαθεί να εξηγήσει σε τι οφείλονται οι παραλλαγές της covid-19, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρεται σε ένα… κατσίκι που έγινε viral πρόσφατα στα social media και γράφει:
«Η δεύτερη (λιγότερο πιθανή) θεωρία για την δημιουργία των Παραλλαγών – Υποπαραλλαγών COVID-19 είναι αυτή της μόλυνσης ζώων και της επαναμετάδοσης στους ανθρώπους.
Δεν την θεωρούσα και πολύ πιθανή για πολλούς λόγους, αλλά η φωτογραφία που έγινε viral της τελευταίες ημέρες με έπεισε, ενώ κλείνει οριστικά ότι για το επόμενο χειμερινό κύμα θα φταίνε τα «μπάνια του λαού». Όταν έχεις τα κατσίκια αμολυτά μέσα στις παραλίες και αράζουνε στις ίδιες ξαπλώστρες με τους τουρίστες λογικό και επόμενο να σου σκάσει η επόμενη υποπαραλλαγή.
Με αυτά τα δεδομένα προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε!»
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.