Ζαγκλής για Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024: «Οι ανησυχίες μας είναι δίκαιες… »
Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες διεξαγωγής του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στους Αγώνες του Παρισιού το 2024, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.
Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες διεξαγωγής του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στους Αγώνες του Παρισιού το 2024, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, κατά τη σημερινή (8/6) συνάντηση της Ένωσης των Ομοσπονδιών στη Λωζάνη με… φόντο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Δύο χρόνια πριν τη διεξαγωγή του Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η… στέγη του τουρνουά μπάσκετ δεν έχει οριστεί, γεγονός που προβληματίζει τη FIBA, η οποία έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και τις αρτιότερες συνθήκες για τους αθλητές.
«Ενώ το μπάσκετ έχει δείξει μέχρι σήμερα τρομερή ευελιξία προκειμένου να βοηθήσει όλη την πόλη, κανένας άλλος σε αυτή την αίθουσα δεν έχει δει το άθλημα του να αλλάζει τρεις συνδυασμούς σταδίων για τη φιλοξενία των αγώνων. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση του τέταρτου συνδυασμού. Οι αθλητές μας δεν πρέπει να βιώσουν τις συνθήκες που έχουν κατατεθεί αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρέπει να φιλοξενηθούν στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό Χωριό, να έχουν μετακίνηση μάξιμουμ μίας ώρας μέχρι το στάδιο, και όχι τριών ωρών και τα στάδια πρέπει να παρέχουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας, air condition αλλά και τις συνθήκες προκειμένου να ασχοληθούμε με την αποκατάσταση και τα γεύματα των αθλητών μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ζαγκλής, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε να βοηθήσουμε και φυσικά θέλουμε να ενισχύσουμε την εισροή εσόδων από τα εισιτήρια. Υπάρχουν κάποιες μίνιμουμ συνθήκες για τους παίκτες μας, που πρέπει να γίνουν σεβαστές, όπως έγινε σε προηγούμενες διοργανώσεις, από τη στιγμή που η εμπειρία των αθλητών είναι η ίδια η καρδιά των Αγώνων. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες μας είναι δίκαιες και μπορούμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις σοβαρές ανησυχίες των παικτών για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα (vid)
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)
- Ολυμπιακός: «Ας φροντίσουν να φέρουν ελίτ διαιτητή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι» (vid)
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442