Η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις
Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτηρίζει η Αθήνα τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου.
Διά στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου, η Ελλάδα απαντά στο ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών έθεσε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διατηρώντας την ένταση με την Ελλάδα στο «κόκκινο».
Νευρικότητα από τον Ερντογάν
«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του real.
Επίσης ανέφερε ότι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια, και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επιτυχώς τέτοιες απειλές, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. «Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις και στη συζήτηση Μητσοτάκη – Σολτς
Τις προκλητικές δράσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, έθεσε επί τάπητος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αυξανόμενη ένταση η οποία έχει προκύψει στην περιοχή μετά τις προκλήσεις κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα καγκελάριο της Γερμανίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, ήτοι τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Όλαφ Σολτς τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» και ζήτησε τη στήριξη της Γερμανίας, όπερ σημαίνει να φύγει από τη λογική των ίσων αποστάσεων.
Όπως υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές, είναι σαφές ότι η Αθήνα δεν είδε με καλό μάτι τη λογική των ίσων αποστάσεων που υιοθέτησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Χόφμαν, ζητώντας από τις δύο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442