Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Πώς οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το δάχτυλο της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Θεσσαλονίκη: Πώς οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το δάχτυλο της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Τι λέει ο πατέρας του παιδιού

Τον εφιάλτη που έζησε η 8χρονη, η οποία το απόγευμα της Πρωτομαγιάς ακρωτηριάστηκε όταν έκανε τσουλήθρα σε παιδική χαρά, περιέγραψαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, όπως δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός – επιμελητής Α’ στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μανώλης Αντωνίου, περίπου στις 7 το απόγευμα, η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από μια πολύ συντονισμένη και σωστή διαδικασία, ενώ οι γιατροί είχαν ενημερωθεί και περίμεναν το παιδί.

«Η μεταφορά του δαχτύλου έγινε με τον σωστό τρόπο και παρόλο που ήταν μια δύσκολη εφημερία, με πολλά χειρουργεία, κατάφερε το παιδί να μπει στον σωστό χειρουργικό χρόνο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι οι γιατροί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το τμήμα του δαχτύλου που είχε κοπεί, καθώς μεταφέρθηκε με τον τρόπο που προβλέπεται, μέσα σε πάγο και η επανασυγκόλληση ξεκίνησε σε λιγότερο από έξι ώρες από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα.

Η Ευτέρπη Δεμίρη, καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής και διευθύντρια της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Παπαγεωργίου δήλωσε ότι: «Η επέμβαση έγινε με όλους του κανόνες της επανασυγκόλλησης, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επειδή, όμως, πρόκειται για μια νεαρή ασθενή και τα αγγεία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ μικρά, πρώτων, και δεύτερον πάντα ο μηχανισμός της κάκωσης επηρεάζει την έκβαση της επέμβασης. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ καλά και πολύ αισιόδοξα, το δαχτυλάκι έχει επαναγγεωθεί σωστά, έχει επαναφυτευτεί σωστά, είναι ζωντανό, «ματώνει» όπως λέμε στη γλώσσα μας. Εν τούτης, πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα 24ωρα, είναι αρκετά κρίσιμα, για να καταλήξουμε και να πούμε ότι η έκβαση θα είναι τελικά θετική».

«Το αίμα ξεπηδούσε σαv συντριβάνι»

Ο πατέρας του κοριτσιού, που έφτασε στην παιδική χαρά μόλις πληροφορήθηκε από την μητέρα του παιδιού τι έχει συμβεί περιγράφει τις σκηνές που αντίκρυσε βλέποντας το παιδί του να αιμορραγεί ακατάσχετα και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με όσα είπε αλλά και από την εικόνα που παρουσιάζει η τσουλήθρα η οποία είναι μέρος μιας παιδικής κατασκευής, η λαμαρίνα της βάσης είναι αποκολλημενη από το πλαϊνό τοίχωμα σχηματίζοντας ένα κενό. Όπως κατεβαινε η μικρή στην τσουλήθρα το δάχτυλό της μπήκε στο κενό, έκλεισε η λαμαρίνα και το δάχτυλο πετάχτηκε στον αέρα, με το αίμα να ξεπηδά σαν συντριβάνι.

Όπως είπε το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εισήχθη στο χειρουργείο το οποίο κράτησε από τις 11.45 μέχρι τις 5.30 το πρωί, με τους γιατρούς να προχωρούν σε συγκόλληση του δαχτύλου.

Ο πατέρας είπε ότι το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ και έλεγε συνέχεια «τι εφιάλτη ζω μαμά» και ρωτούσε αν θα είχε το δαχτυλάκι του.

Πολύτιμη ήταν η άμεση βοήθεια που έδωσε ένας γιατρός, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και επενέβη προσπαθώντας όπως μπορούσε να δέσει το τραύμα.

Ο πατέρας του παιδιού επισήμανε ότι επικοινώνησε μαζί του τόσο ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024