Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά που έπληξαν ένα κομβόι πέντε λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν εθελοντές προς την πολιορκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ουκρανός αξιωματούχος.
Ρωσικά τα πυρά
«Οι Ρώσοι μαχητές πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι εθελοντών κοντά στο Τσερνίχιβ. Πέντε λεωφορεία που κατευθύνονταν προς την πόλη για να απομακρύνουν αμάχους βρέθηκαν στο στόχαστρο των πυρών», έγινε γνωστό από τη Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επιφορτισμένη με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κοινοβούλιο.
«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά», διευκρίνισε η ίδια.
Η Ουκρανή αξιωματούχος κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι «δεν αφήνουν την παραμικρή πιθανότητα να απομακρυνθούν άμαχοι από το υπό πολιορκία Τσερνίχιβ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άμαχοι να έχουν απομείνει χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση».
Μετά τη Μαριούπολη στον νότο, το Τσερνίχιβ, με πληθυσμό 280.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από βομβαρδισμούς, μετά την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας