Σκρέκας: Καλύπτουμε έως και το 80% της αύξησης στο ρεύμα σε πάνω από 1,1 εκατ. μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Διευκρίνισε ότι η επιδότηση αυτή αφορά στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα δοθεί μαζί με τα αναδρομικά του α’ τριμήνου
«Καλύπτουμε έως και το 80% της αύξησης στο ρεύμα σε 1.160.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κι όχι μόνο για τον Απρίλιο, αλλά και αναδρομικά από τον Ιανουάριο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επιδότηση αυτή αφορά στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα δοθεί μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «οι δικαιούχοι θα λάβουν τον μήνα Απρίλιο, την επιδότηση Απριλίου πολύ αυξημένη, 230 ευρώ την μεγαβατώρα από 65 ευρώ που ήταν τους προηγούμενους μήνες και επιπλέον αναδρομικά την επιδότηση για την κατανάλωση Ιανουαρίου».
«Θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο μπορούμε» δεσμεύθηκε ο υπουργός.
Όσον αφορά το κοινωνικό τιμολόγιο, ο Κώστα Σκρέκας δήλωσε ότι «απορροφούμε το 100% της αύξησης για 560.000 δικαιούχους δίνουμε 87 ευρώ επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες».
«Αν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο θα χρειαστούμε 40 με 45 παραπάνω καράβια με υγροποιημένο αέριο (LNG) απ’ ό,τι χρειαζόμαστε μια τυπική χρονιά, θα χρειαστούμε διπλάσια και λίγο παραπάνω φορτία φυσικού αερίου για να καλύψουμε το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τους φυσικούς αγωγούς» δήλωσε δε.
Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή η ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά είναι πέντε φορές φθηνότερη από το λιγνίτη και το φυσικό αέριο. «Έχουμε διπλασιάσει το ρυθμό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών τα τελευταία δύο χρόνια. Πέρυσι η Ελλάδα μπήκε στο κλαμπ των χωρών που εγκατέστησαν σχεδόν 1.000 Μεγαβάτ ΑΠΕ σε μια χρονιά, και φέτος στοχεύουμε στην εγκατάσταση 1.500 με 2.000 Μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος. 2.000 MW εγκατεστημένης ισχύος ως ονομαστική ισχύ είναι ισοδύναμα με τρία εργοστάσια φυσικού αερίου σχεδόν όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια».
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Νετανιάχου: Έχουμε μεθοδικό σχέδιο, με πολυάριθμες εκπλήξεις, για να επιτρέψουμε την αλλαγή στο Ιράν
- Λαμία: Άγρια καταδίωξη νεαρών μετά από κλοπή – Εγκατέλειψαν το όχημα κοντά σε καταυλισμό και εξαφανίστηκαν
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
- Νέα πρωτιά ο Καραλής στη Ρουέν και… παραλίγο νέο ρεκόρ!
- Διχασμένη η ακροδεξιά στην Ευρώπη για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
- Η ανάρτηση της Euroleague για το «ερυθρόλευκο» σερί στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pic)
- Ρέξαμ – Τσέλσι 2-4: Τα… χρειάστηκαν οι «μπλε», προκρίθηκαν δύσκολο στους «8» του FA Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442