Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα τόνισε ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο Λιθουανός πρόεδρος είπε στο BBC ότι η ρωσική συμπεριφορά δεν θα αλλάξει και οι δυτικές δυνάμεις έπρεπε να είναι πιο αποφασιστικές.
Κλειστό το Swift για όλες τις ρωσικές τράπεζες
Είπε ότι το τραπεζικό σύστημα επικοινωνιών Swift θα πρέπει να είναι κλειστό για όλες τις ρωσικές τράπεζες, όχι επιλεκτικά όπως είναι τώρα.
Είπε επίσης ότι η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πρέπει να μειωθεί και ότι η Λιθουανία είναι έτοιμη να τερματίσει τις εισαγωγές από τη Ρωσία.
Τα πρώην σοβιετικά κράτη της Βαλτικής συνεχίζουν να τονίζουν ότι χρειάζονται περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για να αμυνθούν έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.