Λιβύη: Η σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Λιβύη ζητεί εκλογές «το συντομότερο δυνατόν»
Βυθίζεται στην πολιτική κρίση η Λιβύη
Η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη δήλωσε ότι τόνισε την ανάγκη για ηρεμία, όταν συναντήθηκε εκεί σήμερα με ανώτερους πολιτικούς και σημείωσε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές «το συντομότερο δυνατόν».
Η Στέφανι Ουίλιαμς έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουχαμίντ αλ-Ντμπεϊμπά, καθώς επίσης τον Φάτι Μπασάγα, που διορίστηκε από το κοινοβούλιο για να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης, σε μια διαδικασία που απορρίφθηκε από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό.
1/3 Today I visited GNU Prime Minister Mr. Abdulhameed Dbeiba to discuss recent developments and the votes taken by the House of Representatives to adopt a constitutional amendment and designate a new Prime Minister. pic.twitter.com/URI7etcVai
— Stephanie Turco Williams (@SASGonLibya) February 13, 2022
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ντμπεϊμπά, ο οποίος έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα Τρίπολη, είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά μόνο σε μια κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις κάλπες, ενώ επέκρινε τις προθέσεις του κοινοβουλίου.
Οι Μπασάγα και Ντμπεϊμπά, αμφότεροι καταγόμενοι από τη δυτική Λιβύη, διαθέτουν καθένας την υποστήριξη ενόπλων ομάδων στην Τριπολίτιδα. Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι συντηρούν έντονη αντιπαλότητα, ήταν επίσης υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές που ήταν προγαμματισμένες για το Δεκέμβριο, πριν αναβληθούν επ’ αόριστον.
- Συναγερμός για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες ως αντίποινα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στην Τεχεράνη
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442