Συνεχίζεται το αλαλούμ με το πιστοποιητικό νόσησης – Τι ισχύει με την άδεια εργαζομένου
Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό σε rapid test καλούνται να μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν PCR για να δικαιολογήσουν την απουσία τους στην εργασία τους
Στον «αέρα», εν αναμονή της σχετικής ΚΥΑ, βρίσκονται οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό μετά από διαγνωστικό έλεγχο με rapid test.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό σε rapid test καλούνται να μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν PCR για να δικαιολογήσουν την απουσία τους στην εργασία τους.
Με βάση τις οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.
Ωστόσο, εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει μένουν έκθετοι καθώς, μετά την ΕΡΓΑΝΗ, που επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και στον ΕΦΚΑ, που δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5ήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν.
Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 24ωρα που θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.
Επί του θέματος είχε μιλήσει και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Είναι αξιόπιστα τα rapid test, αυτό είπε και ο κ. Ζαούτης στην ενημέρωση για τον κοροναϊό. Δεν χρειάζονται για πολλούς τα μοριακά τεστ, ταλαιπωρείται πολύ ο κόσμος για να κάνει μοριακό τεστ και οι γιατροί που συμμετέχουν στη διαδικασία έχουν κουραστεί πολύ, χωρίς να υπάρχει λόγος για να κάνουν οι περισσότεροι pcr test».
Και κατέληξε, υπενθυμίζοντας πως «αν έχουμε συμπτώματα μένουμε στο σπίτι, αν χρειαζόμαστε πιστοποιητικό νόσησης και είμαστε ανεμβολίαστοι κάνουμε pcr test, αν είμαστε εμβολιασμένοι είναι αρκετό το rapid».
Διαβάστε επίσης:
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442