Με 3 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας
Θα διατεθούν 3.060.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εκ των οποίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο θα δοθούν 1.600.000, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 700.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας 370.000 ευρώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας 39.000 ευρώ
Πάνω από 3 εκ. ευρώ θα διατεθούν στα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος καθώς, έπειτα από ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εντάχθηκαν στο έργο COOFHEA 2 του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία.
Ειδικότερα, συνολικά θα διατεθούν 3.060.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εκ των οποίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο θα δοθούν 1.600.000, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 700.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας 370.000 ευρώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας 39.000 ευρώ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα εξαιτίας του COVID-19, και της γενικότερης υποβάθμισης των μονάδων τα προηγούμενα χρόνια.
«Είναι προτεραιότητα μας να απορροφηθούν χρήματα για να αναβαθμιστούν οι μονάδες του ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος είναι σε κρίσιμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια και σήμερα λόγω του κορωνοϊού και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας η εικόνα είναι δεν είναι καλή.
Μέσα από το πρόγραμμα COOFHEA 2, που προέκυψε μέσα από διαπραγμάτευση και αναδιανομή πόρων και «εκπτώσεις» έργων, θα ενισχύσουμε σε σημαντικό βαθμό τις μεγάλες μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την εξασφάλιση και άλλων πόρων υπέρ των νοσηλευτικών μας δομών» δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442