Μέικον – «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να βρούμε τι φταίει στον Παναθηναϊκό»
Ο Ντάριλ Μέικον μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ζαλγκίρις συνέστησε ψυχραιμία και ενότητα, ώστε η ομάδα να βγει από την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Η χθεσινή ήττα (76-69) του Παναθηναϊκού από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την 10η αγωνιστική της Euroleague έχει φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το «τριφύλλι» που έπεσε στο 2-8. Αυτό το γνωρίζει καλά και ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τους Λιθουανούς απηύθυνε κάλεσμα για ψυχραιμία και ενότητα.
Άλλωστε, οι «πράσινοι» οφείλουν να μείνουν συγκεντρωμένοι αφού έχουν να δώσουν αύριο ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι, αυτή τη φορά στη Γερμανία κόντρα στην Μπάγερν(18/11, 21:30).
«Πρέπει να βρούμε τρόπο να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε δυνατά και στις δύο πλευρές του παρκέ και να βρούμε λύση γρήγορα. Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι και θα βρούμε τι φταίει και ομαδικά αλλά και προσωπικά», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος.
Στην ερώτηση μάλιστα αν είναι εύκολο ο Παναθηναϊκός να βρει αγωνιστικά τη λύση, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είναι τόσο δύσκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι κάτι που είναι κομβικό. Κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα και σε κάθε ματς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στις νίκες, αλλά και στις ήττες και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».
Τέλος, ο Μέικον μίλησε και για το ματς της Πέμπτης στο Μόναχο, λέγοντας: «Ξέρουμε ότι τους αρέσει να δημιουργούν καταστάσεις miss match, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε στο παρκέ και κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε και σήμερα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχει και πολύ σημασία το σκάουτινγκ. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-0 πάει στο Άμστερνταμ για «τελικό» πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει χιλιάδες αιτήσεις για να βρεθεί στην Ολλανδία.