Ιωνικός – Βόλος 1-1: Ματσάρα χωρίς νικητή στην Νίκαια
Σε ένα πολύ όμροφο ματς στην Νίκαια όπου και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ, Ιωνικός και Βόλος έμειναν στο 1-1. Σούπερ ξανά, αλλά άτυχος ο Άοσμαν, ντεμπούτο με γκολ για τον Ορόζ.
Για 86 λεπτά ο Ιωνικός κρατούσε ένα πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Βόλο χάρη στο γκολ του Βαφέα από ακόμη μία ασίστ του Άοσμαν αλλά ο Ορόζ με τη συνδρομή και του Ρομαό ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του.
Τρίτη ασίστ στο πρωτάθλημα για τον άσο από τη Συρία που έχει συμμετοχή και στα έξι γκολ των νεοφώτιστων φέτος (έχει και τρία γκολ), στάθηκε όμως άτυχος καθώς αποχώρησε τραυματίας. Ντεμπούτο με γκολ για τον 27χρονο Αργεντινό των φιλοξενούμενων που ήταν καθοριστικός με το… καλημέρα.
Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από το ξεκίνημά του με τον Ιωνικό να απειλεί πρώτος έχοντας δύο καλά σουτ με Βαλεριάνο και Άοσμαν στο 9′ και στο 19′. Στο 28′ και στο 31′ ο Χουτεσιώτης κράτησε όρθιο τον Ιωνικό με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Ρομέρο και Φαν Βέερτ ενώ το ίδιο έκανε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο Κότνιν από την άλλη πλευρά, κρατώντας το μηδέν σε δύο προσπάθειες του Βαφέα, πρώτα με σουτ και μετά με κεφαλιά.
Ο Βόλος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρομέρο να αστοχεί από καλή θέση αλλά ο Ιωνικός ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει. Στο 52′ ο Άοσμαν εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Βαφέας με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
Ένα φάουλ του Ρεγκατέν στο 69′ έφυγε άουτ αλλά όχι και στο 86′. Ο Ορόζ που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του, εκτέλεσε ένα φάουλ από τα 30 μέτρα με την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Ρομαό, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-1.
Ο Ιωνικός πίεσε στα τελευταία λεπτά για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τουράμ να σουτάρει από θέση βολής στις καθυστερήσεις αλλά ο Κότνικ με ωραία επέμβαση έσωσε την ομάδα του η οποία έμεινε στην τέταρτη θέση, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να μπουν στην εξάδα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.