Πριν την αναχώρηση της ομάδας ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τόνισε ότι για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη θα πρέπει να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. «Θα πρέπει να εκτελέσουμε καλά το πλάνο μας και να παίξουμε σκληρά», πρόσθεσε ο Ελληνας τεχνικός.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Πιστεύω πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να εκτελέσουμε καλά το πλάνο μας και να παίξουμε σκληρά γιατί έτσι παίζει και η ΤΣΣΚΑ. Έχουν πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις, δημιουργικότητα και καλή εκτέλεση, παρά τις δύο απουσίες στην φροντ λάιν. Επίσης, δεν ξέρω αν θα παίξει ο Γκριγκόνις. Είναι μια ομάδα που έχει δύο τρεις ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση, οπότε θέλει πολύ καλή ομαδική δουλειά για να μπορέσουμε αν διεκδικήσουμε τη νίκη».
Ερωτηθείς αν οι απουσίες των δύο ψηλών της ομάδας του Στρατού προκαλούν εφησυχασμό στους «ερυθρολεύκους», ξεκαθάρισε: «Πως μπορούμε να εφησυχάσουμε; Να πούμε πως επειδή δεν παίζει ο Σενγκέλια και ο Μιλουτίνοφ θα κερδίσουμε οπωσδήποτε; Δεν είναι μπορεί να είναι έτσι ποτέ! Θεωρώ πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι ομάδες κερδίζουν και οι ομάδες χάνουν.
Η απουσία ενός ή δύο παικτών σε τόσο βαθιά και ποιοτικά ρόστερ που έχουν όλες οι ομάδες, δύσκολα φαίνονται και θα υπάρξει κενό. Άλλωστε η ΤΣΣΚΑ γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος με τον Βόιτμαν στο ‘5’ που μπορεί να σουτάρει από έξω. Δημιουργούνται έτσι διαφορετικές απαιτήσεις στο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορούμε να πούμε πως θα εφησυχάσουμε».
Τέλος, για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει τη νίκη, είπε: «Θα κοιτάξουμε να κάνουμε καλά αυτά που κάνουμε καλά μέχρι τώρα ως ομάδα και αν είναι δυνατόν να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Χρειάζεται να κάνουμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια για να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σίγουρος πως το πρόγραμμα των αγώνων δεν θα παίξει ρόλο στα play-off της Super League και πως στο τέλος ο Ολυμπιακός θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους, δηλαδή να πανηγυρίσει τον τίτλο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Κώστας Καραπαπάς.
Την Δεύτερα (30/3) θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League, ώστε να οριστούν οι ακριβείς ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των play offs και play outs του πρωταθλήματος.