Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Ο Άρης μπορεί να έφτασε κοντά σε μια τεράστια ανατροπή, όμως ο Ιωνικός Νίκαιας έδειξε ψυχραιμία στο τέλος, έστειλε το ματς στην παράταση και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Basket League (93-83) απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».
Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος, ο Ιωνικός Νίκαιας επικράτησε με σκορ 93-83 (77-77 κ.δ.) του Άρη στην παράταση, ο οποίος πήγε να πραγματοποιήσει μια επική ανατροπή, από διψήφια διαφορά, όμως δεν τα κατάφερε, με την ομάδα του Τσούρο Σενγκούρα να παίρνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ιωσήφ Κολοβέρος που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και πολλά κρίσιμα καλάθια, ενώ από κοντά βρέθηκε και ο Νίκος Χουγκάζ που πρόσθεσε άλλους 18. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κάουαν (25π.), Χάνλαν (23π.) και Τζίστον (20π.)
Στο πρώτο μέρος ο Ιωνικός ξεκίνησε καλύτερα, παίζοντας αρκετά δυνατή άμυνα απέναντι στον Άρη, και βάζοντας πολύ δύσκολα στην επίθεση της ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Αυτό είχε ως συνέπεια το σύνολο του Τσούρο Σεγκούρα να βρει ρυθμό και να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (48-33).
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι με εφαλτήριο την άμυνά τους κατάφεραν όσο περνούσε η ώρα να «ροκανίσουν» τη διαφορά και μάλιστα στην τέταρτη περίοδο να περάσουν μπροστά φτάνοντας κοντά στη νίκη. Όμως ο Ιωνικός έβγαλε αντίδραση στα κρίσιμα σημεία και εν τέλει έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ιωνικός παρουσιάστηκε καλύτερος και με οδηγό τον εξαιρετικό Ιωσήφ Κολοβέρο πήρε από την αρχή μια καλή διαφορά, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ΟΑΚΑ θα μπορέσει να φιλοξενήσει το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού στους «16» του Europa League – Η Λεωφόρος είναι ακατάλληλη και πλέον στο «τριφύλλι»… ψάχνονται!
Ο Χέιζ-Ντέιβις ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Παρί με 27 πόντους και παραλίγο να ανατρέψει το -17 με το οποίο έχανε ο Παναθηναϊκός και να χαρίσει μια ανέλπιστη νίκη. Δείτε βίντεο με τα κατορθώματά του.