Να αλλοιώσει πλήρως τη μορφή του ποδοσφαίρου όπως την έχουμε μάθε, σκέφτεται η FIFA! Με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της, η καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo περιγράφει τις δραστικές αλλαγές που εξετάζουν τα στελέχη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.
Οι πέντε δομικές αλλαγές που σκέφτεται η FIFA:
-Το κάθε ημίχρονο να διαρκεί τριάντα αντί για σαράντα πέντε λεπτά.
-Ο χρόνος θα σταματά (όπως στο μπάσκετ) όταν η μπάλα θα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.
-Η κάθε ομάδα θα έχει την δυνατότητα να κάνει απεριόριστες αλλαγές αντί για τρεις (ή πέντε πλέον στην εποχή της πανδημίας).
-Τα πλάγια άουτ θα παίζονται με τα πόδια και όχι με τα χέρια (όπως στο ποδόσφαιρο σάλας).
-Κάθε ποδοσφαιριστής που θα παίρνει κίτρινη κάρτα, θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για πέντε λεπτά.
Ουσιαστικά, η FIFA παίρνει επιμέρους στοιχεία από άλλα αθλήματα και μελετά αν πρέπει να τα ενσωματώσει στο ποδόσφαιρο. Με απώτερο σκοπό να μειώσει τον χρόνο καθυστερήσεων και να αυξήσει τον καθαρό χρόνο του ποδοσφαίρου.
Επίσης, θέλει να αποτρέψει τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα με την ποινή για την κίτρινη κάρτα, να ανοίξει το ροτέισον και να αναβαθμίσει τον ρόλο των προπονητών και να βελτιώσει τη χρήση των πλαγίων άουτ, αφού οι εκτελέσεις με το πόδι θα είναι πιο επιδραστικές.
FIFA are currently experimenting a new football system with these changes:
🔘 30 minutes a half. 🔘 The game clock stops when the ball goes out of play. 🔘 Unlimited subs. 🔘 Throw-ins played with feet. 🔘 5 minute suspension for a yellow card.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.