Ο Κέβιν Ντουράν ήταν τουλάχιστον συγκινητικός, στην τοποθέτηση που έκανε μιλώντας για την παρουσία της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8).
Ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, έκανε ειδική μνεία στον αδικοχαμένο, Κόμπι Μπράϊαντ, ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι σε ηλικία 41 ετών -μαζί με την κόρη του Τζιάνα- όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε μαζί με άλλα επτά άτομα, συνετρίβη.
«Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο τύπος που όλοι κοιτούσαμε και παρακολουθούσαμε ως παιδιά. Ακόμα και όταν ήταν ζωντανός και έπαιζε, το DNA του ενσωματώθηκε σε εμάς ως παίκτες. Από μακριά μας δίδαξε τι είναι το παιχνίδι και ποιά ηθική έχει», σχολίασε ο Ντουράντ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016), όσο και στην διοργάνωση του Λονδίνου (2012) και είναι ο ηγέτης της ομάδας των ΗΠΑ, που έχει ως στόχο να κατακτήσει το 16ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της.
«Και μάθαμε όλοι από αυτόν όταν έπαιζε και όσο ήταν ζωντανός. Και τώρα που δεν είναι μαζί μας, όλοι θέλουμε να τιμήσουμε τις διδασκαλίες του πηγαίνοντας εκεί έξω και παίζοντας με αυτό το πάθος, με αυτήν την ενέργεια κάθε αγώνα», πρόσθεσε ο Μπράϊαντ και συνέχισε: «Απογοητεύθηκα όταν έμαθα ότι δεν θα υπάρχουν θεατές, αλλά καταλαβαίνω. Η διοργάνωση έχει ήδη αναβληθεί για έναν χρόνο, οπότε δεν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα με την COVID. Εξακολουθεί να είναι τιμή και χαρά να εκπροσωπώ τη χώρα μου και να το κάνω σε μια μεγάλη σκηνή».
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος αγώνας της ομάδας των ΗΠΑ για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, θα γίνει στις 25 Ιουλίου, με αντίπαλο την Γαλλία.
Μεγάλη νίκη στα Λιόσια επί της ΑΕΚ με 74-64, πέτυχε το Περιστέρι Betsson στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη 5άδα της Basket League. Η ομάδα του Ξανθόπουλου προηγήθηκε ακόμη και με 25π.
Η Καλαμάτα νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στον τελικό του ΟΑΚΑ με γκολ του Τσέλιου και μετά το πρωτάθλημα στη Super League 2 και την άνοδο στην Super League, πανηγύρισε και την κατάκτηση του Super Cup.
Στην ιστορία έχουν μείνει οι βραδιές στο κέντρο διασκέδασης «Ακρόαμα» της Θεσσαλονίκης, όπου η Μαρινέλλα τραγουδούσε μαζί με τον Γιάννη Πάριο μετά τις μεγάλες επιτυχίες του «Αυτοκράτορα» Άρη.