Επιστρέφει στις ΗΠΑ και αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ρώσος πρέσβης
«Με δεδομένα τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων, αναμένω μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου προκειμένου να ανοικοδομήσουμε ρεαλιστικές και ισότιμες σχέσεις», επεσήμανε ο Ρώσος πρέσβης. Είχε ανακληθεί από τη Μόσχα τον Μάρτιο
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, τον οποίο η Μόσχα είχε ανακαλέσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις, πέταξε σήμερα για τις ΗΠΑ όπου θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του, μετά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Μία από τις αποφάσεις των συνομιλιών Πούτιν-Μπάιντεν
Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ανατόλι Αντόνοφ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 09:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) με προορισμό τη Νέα Υόρκη, από όπου στη συνέχεια ο Αντόνοφ θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Με δεδομένα τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων, αναμένω μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου προκειμένου να ανοικοδομήσουμε ρεαλιστικές και ισότιμες σχέσεις», επεσήμανε ο Ρώσος πρεσβευτής, δηλώνοντας «αισιόδοξος».
Την επιστροφή του Ρώσου και του Αμερικανού πρεσβευτή στις θέσεις τους ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν στη Γενεύη, μία από τις λίγες συγκεκριμένες αποφάσεις των συνομιλιών τους.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς ο Δημοκρατικός κατηγορεί τη Ρωσία για σειρά κυβερνοεπιθέσεων και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές.
Η Ρωσία τον είχε ανακαλέσει το Μάρτιο
Η Ρωσία ανακάλεσε τον Μάρτιο τον Αντόνοφ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο». Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζον Σάλιβαν ανακοίνωσε ένα μήνα αργότερα ότι επιστρέφει στην Ουάσινγκτον επίσης για διαβουλεύσεις.
Ο Σάλιβαν επεσήμανε από την πλευρά του ότι «σύντομα» θα επιστρέψει στη Μόσχα.
«Έπειτα από μια σημαντική συνάντηση κορυφής, ανυπομονώ να επιστρέψω σύντομα στη Μόσχα», δήλωσε σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε «στη στρατηγική σταθερότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία» ως βασικούς άξονες της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442