Αθήνα: Μαθητές έκαναν τις σκάλες του σχολείου τους βιβλιοθήκη
Η εικόνα από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας μας άφησε άφωνους.
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας. Και όχι άδικα. Μπορεί τα σχολεία να είχαν βάλει λουκέτο λόγω κοροναϊού, όμως οι μαθητές δεν άφησαν τον χρόνο ανεκμετάλλευτο.
Τις ώρες που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης έκαναν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο σχολείο τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ζωγράφισαν και έβαψαν τα σκαλιά του Λυκείου τους, δημιουργώντας μια σκάλα από βιβλία. Το κάθε σκαλοπάτι αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό βιβλίο-ορόσημο για την παγκόσμια λογοτεχνία, με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου και καλλιτεχνικά γράμματα.
Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του σχολείου στο Facebook έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, με τους χρήστες να συγχαίρουν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους. «Πρωινή έκπληξη στις σκάλες του σχολείου από μαθητές μας που αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές!», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Όσο για τα βιβλία που επιλέχθηκαν; Είναι τα εξής: «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, «1984» του Όρσον Γουέλς, «Πλάτωνος Πολιτεία», «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη, «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Πρωινή έκπληξη στις σκάλες του σχολείου από μαθητές μας που αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές!
Δημοσιεύτηκε από 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442