Επικοινωνία Τσαβούσογλου με Σούκρι – Τι συζήτησαν
Ήταν η πρώτη άμεση επικοινωνία τους, από τότε, που η Άγκυρα επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων, μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Αιγύπτου συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών.
Ήταν η πρώτη άμεση επικοινωνία τους, από τότε, που η Άγκυρα επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων, μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων.
Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν ευχές για τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, ο οποίος αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τον προηγούμενο μήνα, η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι άρχισε ξανά τις διπλωματικές επικοινωνίες της με την Αίγυπτο και ότι επιθυμούσε να βελτιώσει τη συνεργασία της, μετά τα χρόνια έντασης που προηγήθηκαν από την ανατροπή ενός προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας – που ήταν κοντά στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν- από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013.
«Ο υπουργός μας, Κύριος Μεβλέτ Τσαβούσογλου, συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι με σκοπό τον αμοιβαίο εορτασμό του μήνα του Ραμαζανιού» ανέφερε του ίδιο υπουργείο.
Το λιώσιμο του πάγου μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε όλη τη Μεσόγειο. Η Τουρκία και οι Αίγυπτος υποστήριξαν τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, ενώ υπέγραψαν αμφιλεγόμενες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, με άλλες παράκτιες χώρες.
Το Κάιρο έχει δηλώσει ότι οι τουρκικές ενέργειες «πρέπει να δείχνουν συμμόρφωση με τις αιγυπτιακές αξίες» για την εξομάλυνση των σχέσεων.
Τον προηγούμενο μήνα, η Άγκυρα ζήτησε από τα τηλεοπτικά κανάλια της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης που λειτουργούν στην Τουρκία να μετριάσουν την κριτική τους απέναντι στο Κάιρο, στο πρώτο συγκεκριμένο βήμα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.
Παράλληλα, η Τουρκία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο για την επίλυση του προβλήματος που προκλήθηκε με την πρόσφατη διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ.
- Σύρος: Στήριξη σε 100 παιδιά και τις οικογένειές τους
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)




















































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442