Γιώργος Καραϊβάζ : «Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του
«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την πρώτη εργαστηριακή εξέταση να δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ.
Πρωί του Σαββάτου από τις αρμόδιες αρχές και μετά την πρώτη βαλλιστική, φάνηκε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.
Παράλληλα, οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.
Οι αρχές πρόκειται ωστόσο να το επανεξετάσουν για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».
Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια
Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται να ήταν τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».
Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.
Ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αιματηρή αποστολή τους.
Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας.
Οι άντρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.
Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει επίσης και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος προκειμένου να φανεί αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα.
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)




















































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442