Η Αθήνα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση [Εικόνες]
Η πλατεία Ομονοίας και η Τεχνόπολη φωτίζονται στα χρώματα της γαλανόλευκης, στο κτίριο του δημαρχείου προβάλλεται ένα εντυπωσιακό projection mapping, ενώ στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει μία εγκατάσταση από 200 σημαίες –μία για κάθε χρονιά από το 1821- αλλά και μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από λουλούδια, 5.000 λευκά και μπλε άνθη άλυσσου και 2.500 υάκινθους.
«Σήμερα, ξημερώνει μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Σήμερα, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, 200 χρόνια από την αρχή της πορείας αυτού που είμαστε σήμερα, από την αφετηρία αυτού που θα γίνουμε αύριο», αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμος Αθηναίων.

Η 25η Μαρτίου είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική αλλά και, ταυτόχρονα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία, μια «στιγμή» που εμπνεύστηκε από μεγάλες ιδέες αλλά και ενέπνευσε –και συνεχίζει να εμπνέει – ανθρώπους, λαούς και ποιητές σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ιστορική αυτή επέτειο «ντύνοντας» την πόλη με το εθνικό μας σύμβολο. Πλάι στα μνημεία που γιορτάζουν φέτος την ελληνική επανάσταση στην Αμερική, την Αυστραλία και Νότια Αφρική και σε κάθε γωνιά της γης, στην καρδιά της Αθήνας, η πλατεία Ομονοίας και η Τεχνόπολη φωτίζονται στα χρώματα της γαλανόλευκης, στο κτίριο του δημαρχείου προβάλλεται ένα εντυπωσιακό projection mapping, ενώ στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει μία εγκατάσταση από 200 σημαίες –μία για κάθε χρονιά από το 1821- αλλά και μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από λουλούδια, 5.000 λευκά και μπλε άνθη άλυσσου και 2.500 υάκινθους.

Κι όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν τους αγώνες όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, μα πάνω απ’ όλα να αναδείξουν αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε εμείς σήμερα.
«Αν και οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά και δεν θα γιορτάσουμε όπως ονειρευόμασταν, παραμένουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Και με κοινή αφετηρία μας το παρελθόν, κοιτάζουμε κατάματα το παρόν και οραματιζόμαστε μαζί το μέλλον για την Αθήνα, για την Ελλάδα του αύριο.

Χρόνια πολλά Αθήνα, χρόνια πολλά Ελλάδα!» καταλήγει στο μήνυμα του ο Δήμος Αθηναίων.
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442