Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Νίκολα Μιγαήλοβιτς, κέρδισε 3-0 τον Φοίνικα Σύρου στο ντέρμπι της Volley League, με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετική απόδοση, έπαιξαν σπουδαίο βόλεϊ και έβγαλαν, ξανά, τρομερές φάσεις, κόβοντας τον… αέρα, στην ομάδα της Σύρου. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους νησιώτες να έχουν ένα ματς λιγότερο και την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη όμως να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» χωρίς τον προπονητή τους Ιγκόρ Γιούρισιτς, ο οποίος χτες το βράδυ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων ο Κώστας Στιβαχτής, αγωνίστηκε και πάλι φορώντας μάσκα.
Όσον αφορά το ματς, ο Oλυμπιακός κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ και έκανε ανατροπή στο δεύτερο με σερβίς του Μιγαήλοβιτς που έφεραν το 14-9, από 8-9, διαφορά που όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά και αυξήθηκε με το σερβίς του Φρομ και του Όκολιτς, σε 21-15. Σε αυτό το σημείο ο Μαρούλης αντικατέστησε τον υστερήσαντα Ράντκε, χωρίς να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Στο τρίτο σετ ο Φοίνικας προηγήθηκε 8-9, 9-10, με άουτ όμως του Στερν και κακή πάσα του Ράντκε ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 12-10 και 15-10 με άσο του Βουλκίδη 15-10.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παρακολουθήστε live στις 19:15 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.
Με την παραδοσιακή του εμφάνιση θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Λεβερκούζεν στο Καραϊσκάκη, στο κρίσιμο ματς της 7ης αγωνιστικής του Champions League.
Ο Λανουά και οι συνεργάτες του στην ΚΕΔ παραπέμπουν σε λογική Ποντίου Πιλάτου. Βλέπουν το πρόβλημα αλλά δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ούτε προσπαθούν να βελτιώσουν τη διαιτησία
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για τη νίκη του επί του Σιντάρο Μοτσιζούκι, ενώ ευχαρίστησε και τους Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες και τον χειροκρότησαν.